Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin tekent Volante Vision-vliegmachientje

Deze Volante Vision Concept is ontwikkeld door Aston Martin, Rolls-Royce (de vliegtuigmotorenbouwer) en Cranfield University. Die laatste kennen we van die zwalkende autonome Ford Mustang op Goodwood. Ai, als dat maar goed gaat…

Volante_Vision_Concept

Grapje natuurlijk! En bovendien is deze driepersoonsvliegmachine in de tijd nog een flink eind van ons verwijderd. De Volante Vision Concept wordt door Aston Martin een ‘near future study’ genoemd, die laat zien hoe een mogelijk autonoom vliegtuigje met hybride-aandrijving eruit zou kunnen zien. De mannen en vrouwen uit Gaydon hebben het uiterlijk getekend.

Delighted

Erg veel informatie geeft Aston Martin niet over het project. In het persbericht valt vooral te lezen dat een afdelingshoofd van de Cranfield University “delighted” is en dat de directeur van Rolls-Royce Electrical ook “delighted” is. De topman van Cranfield Aerospace Solutions gaat een stapje verder. Die is “excited”.

Onderzeeër

Aston Martin-baas Andy Palmer komt ook aan het woord, maar niet over de wonderlijke designprojecten waaraan zijn bedrijf in de laatste jaren is begonnen. Zo was er al een boot (foei, een jacht), een appartementencomplex in Miami (de Aston Martin Residences) en de heel erg James Bond-achtige Neptune-onderzeeër.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.