Autovisie
Autovisie Video 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het verhaal achter de Toyota Aygo X – Sjoerds Weetjes 263

Met de introductie van de Aygo X blijft Toyota het Europese A-segment trouw en dat terwijl andere autobouwers juist uit de klasse van de stadsauto’s stappen. Toyota probeert zich dan ook onderscheidend op te stellen met het nieuwe model. Hoe de Japanse autobouwer dat doet, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in Sjoerds Weetjes 263.

Hoewel Toyota een Japans merk is, werd de Aygo X volledig in Europa ontworpen. Verantwoordelijk voor het design zijn Toyota’s studio’s in Nice en Zaventem. Niet verwonderlijk dat het grootste automerk ter wereld een fotostudio in het Belgische Vilvoorde, op steenworp afstand van het Europese hoofdkantoor, huurde om enkele media voorafgaande aan de internationale onthulling kennis te laten maken met de crossover.

Hoewel tijdens de presentatie hoofdzakelijk over alle details uit de persmap werd gesproken, vertelt Autovisie je weer een verhaal met details die je nergens anders hoort of leest.

Vragen beantwoorden

Twijfelde ook Toyota om uit het A-segment te stappen? Waarom heeft de Aygo X relatief kleine achterportieren? Waarom is het canvas dak nu groter dan voorheen? Waarom krijgt de Aygo X een andere automatische transmissie? Waarom heeft de Aygo X klapraampjes achterin? Waar staat de X voor? Het zijn slechts enkele vragen die Sjoerd van Bilsen je in deze video beantwoord.

De getoonde Aygo X Limited

Sjoerd staat in de video naast het topmodel van de Aygo X-familie. Het is de Limited, die naast vier andere uitrustingsniveaus komt. Hij heeft het optionele Canvas-dak, dat een extra investering vergt van 995 euro. De bi-tone-kleurstelling is niet op alle versies aanwezig, evenmin de glanzend zwarte buitenspiegels en inzetstukken vóór en achter. De in de video getoonde auto staat bovendien op 18 inch lichtmetalen wielen. Voor de Limited is dat schoeisel standaard, maar de basisversie komt op 17 inch wielen. Jawel 17 inch!

In de aanloop naar de marktintroductie van de Aygo X maakt Toyota meer details over de nieuweling bekend. De minimaal 15.995 euro kostende auto gaat begin 2022 in Tsjechië in productie en zal in het voorjaar bij de dealer verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.