Autovisie
Autovisie Video 21 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Exclusieve brul op de dragstrip

Hoe exclusief ook, een auto hoort te rijden. Dat blijft toch het echte genieten, nietwaar?  En al helemaal als je achterin een fantastische 720 pk sterke V12 hebt liggen die bijna oorverdovend brult, maar waarvan het geluid zo verslavend werkt als nicotine voor een kettingroker. Zo denkt de eigenaar van deze tot 200 exemplaren gelimiteerde Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario er dus ook over.

Deze speciale editie van de Aventador werd zoals de naam al verraad gelanceerd ter gelegenheid van Lamborghini’s 50ste verjaardagsfeest in 2013. Naast twintig paardenkrachten extra zorgde Lamborghini vooral voor een betere aerodynamica door de air intakes en voorspoiler te vergroten. De kont werd het meest rigoureus onder handen genomen en kreeg een fors grotere diffuser en extra luchtroosters voor een betere ventilatie van de beestachtige motor achterin.

Voluit

De eigenaar van deze Giallo Maggio-kleurige LP 720-4 50° Anniversario geniet overduidelijk van zijn begerenswaardige speeltje op de dragstrip. Hij geeft het aanwezige publiek een demonstratie van een sprint met launch control. Speakers vol aan voor een korte, maar heftige brul.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.