Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 21 jan 2015

Uw eigen privétank(je)

Wie in de markt is voor een leuk vrijetijdsvoertuig komt vaak uit bij een quad, buggy, go-kart of een crossbrommer. Denk ook eens aan een tank. Die zijn toegankelijker dan je denkt.

Verwacht nu geen échte Leopardtank, maar denk aan iets kleiner. Véél kleiner, want het Britse Funtrak is specialist op het gebied van minitankjes. Ze zijn niet bedoeld voor serieus vuurwerk met echte kogels, maar dienen ter vermaak van de eigenaar. Dat kan op verschillende manieren, want de voertuigen zijn uit te rusten met een paintballpistool, een waterkanon en zelfs een lasergun. Voordeel van de Funtrak tanks is dat je er ook op ruig terrein mee uit de voeten kan, want ze beschikken wonderlijkerwijs over serieuze off-roadcapaciteiten.

“Keuze uit paintballgun, lasergun en waterkanon”

De Funtrak tanks worden gebouwd op een stalen buizenframe waarin aan de achterzijde een Honda GX390 benzinemotor met 13 pk is gemonteerd. De motor drijft de in totaal tien wielen aan die de rupsbanden weer van aandrijving voorzien. Aan het buizenframe hangt Funtrak glasvezel panelen. Dit materiaal kost niet de wereld als eventuele schades verholpen moeten worden.

Een minitank is 2,1 meter lang, 1,19 meter breed en 1,38 meter hoog. De topsnelheid bedraagt een kleine 10 km/h. Goedkoop zijn ze niet, want Funtrak vraagt 6.995 pond al kan de prijs oplopen naar 9.800 pond, omgerekend een kleine 12.500 euro.

Funtrak
Funtrak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uw eigen privétank(je)
Sluiten