Walter van Sloten
Walter van Sloten Nieuws 22 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Jim Glickenhaus’ shock op wielen: Ferrari Modulo

Als je al een garage vol automobiele iconen hebt, wat blijft er dan nog te wensen over? De Amerikaan Jim Glickenhaus, bekend van onder andere zijn one-off Ferrari P3/4 op basis van een Enzo, gunt ons in deel III van Project Glickenhaus in Autovisie magazine een kijkje in zijn garage. Deze foto’s haalden de selectie voor het magazine net niet, maar willen we u toch niet onthouden.

Voor Amerikaanse begrippen heeft Glickenhaus een vrij bescheiden autocollectie. De verzameling die slechts 14 auto’s omvat is voor hem gevoelsmatig zo goed als compleet. Vorig jaar riep Glickenhaus graag nog een auto te willen die choqueert. Eentje zoals de Ferrari Modulo van Pininfarina uit de jaren zeventig. Zijn gebeden werden verhoord. Glickenhaus kreeg recent de kans het betreffende studiemodel toe te voegen aan zijn collectie.

“Ik wil een auto die choqueert.”

Journalist Bart Lenaerts en fotograaf Lies de Mol brachten de aflevering van dit kenmerkende studiemodel aan Jim Glickenhaus in beeld. Het complete verhaal over de verzameling van Glickenhaus en het in bezit krijgen van de unieke Ferrari Modulo leest u in het derde deel van de serie Project Glickenhaus in Autovisie magazine editie 2. Klik hier om het losse artikel via Blendle te lezen.

Kijk mee naar de foto’s van het transport van de Modulo die het magazine net niet haalden.

Fotocredit: Lies de Mol

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.