Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 30 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Een echte Audi? – Audi A3 Sportback (2020) – Test

De Audi A3 Sportback is de middenklasser waar zoveel leaserijders op hebben gewacht. Hij staat op een doorontwikkeling van het bestaande platform en deelt nog meer componenten dan voorheen met zijn concerngenoten Volkswagen Golf, Seat Leon en Skoda Octavia. Vooral in het interieur, maar weet hij zich nu dan nog wel te onderscheiden als echte Audi? In deze video de antwoorden.

De Audi A3 Sportback staat op het bekende MQB-platform voor compacte modellen met een dwarsgeplaatste motor van het Volkswagen-concern. De buitenmaten zijn dan ook nauwelijks gewijzigd en evenmin de afmetingen van het interieur. Daarin prijken nu twee grote schermen en nauwelijks nog fysieke toetsen, terwijl Audi zich juist met de look and feel van zijn interieur altijd duidelijk wist te onderscheiden van een Volkswagen, Seat of Skoda.

Driecilinder

Het motorenprogramma van de Audi A3 Sportback bestaat uit bekende aandrijflijnen. Om te beginnen de 1,0-liter driecilinder turbomotor met 110 pk en aan vanafprijs van ruim 34.000 euro. Daarna komt de naar verwachting meest populaire variant met de 110 pk sterke 1.5 TSI motor pk die met een automaat al bijna 38.000 euro kost. Het dieselaanbod bestaat uit een 2,0-liter viercilinder met 116 pk of 150 pk. Er volgen nog (milde) hybride versies, een S3 en natuurlijk de RS3.

S-Line

Voor het onderstel van de Audi A3 Sportback zijn meerdere configuraties mogelijk. Zo zijn adaptieve dempers een optie, 15 millimeter verlaging door het S-Line pakket ook en de versies met 150 pk hebben in plaats van een torsie-as standaard een multi-link achterwielophanging. De nieuwe A3 Sportback staat begin juli bij de Audi-dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.