Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 21 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Dubbeltest: Toyota Prius vs. Hyundai Ioniq Hybrid

De Toyota Prius regeert als een vorst over het hybriderijk, maar zijn positie wankelt door de Hyundai Ioniq Hybrid, die veel goedkoper is en op papier vergelijkbare prestaties levert. Stoot de Koreaan de Japanner van de troon? Een preview uit Autovisie magazine 22/2016.

Toyota Prius vs Hyundai Ioniq

De Toyota Prius heeft zich de afgelopen twee decennia ontwikkeld van eigenzinnige, onhandig ogende boekhouder tot volwassen vermogensbeheerder. Betrouwbaar en écht zuinig. Maar in autoland is niets heilig en geen positie veilig. Zeker niet nu Hyundai frontaal de aanval opent met de Ioniq Hybrid, niets minder dan de Koreaanse Prius. De auto is aanzienlijk voordeliger dan de Japanner en lijkt op het eerste gezicht nauwelijks tot niets minder te leveren. Maar is het in de praktijk een kansrijk spiegelbeeld of een kansloos spookbeeld?

Reken maar dat de basisprijs van de Ioniq Hybrid pijn doet bij de Nederlandse Toyota-importeur. Voor 21.995 euro geeft de Hyundai-verkoper u namelijk een joviale klap op de schouders om u vervolgens de sleutels van de hybride te overhandigen. Een messcherpe prijs, die geslepen is door de alleen dit jaar geldende introductiekorting van 1500 euro op alle Ioniq Hybrid-uitvoeringen. De Koreaan is simpelweg spotgoedkoop in vergelijking met de Prius, die een starttarief van minimaal 29.995 euro kent.

LEES AUTOVISIE MAGAZINE DIGITAAL

Lees het complete verhaal nu in Autovisie magazine editie 22. De nieuwste editie van Autovisie magazine is ook te downloaden via de Autovisie magazine iPad app (gratis voor abonnees) of via de Android app (ook gratis voor abonnees).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.