Autovisie
Autovisie Nieuws 21 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Elektromobiel nummer zoveel: Lucid Motors ‘Atvus’

De elektrische auto’s vliegen ons werkelijk om de oren (en echt niet omdat ze zowat allemaal vleugels hebben), want hier is er weer een, de Lucid Motors die mogelijk Atvus gaat heten. Het wordt nog druk op de elektromarkt.

l1

Het lijkt het er tegenwoordig op dat jan en alleman elektrische auto’s in elkaar aan het schroeven is, want ook het Amerikaanse Lucid Motors (voorheen Atieva) is een kleine startup die het probeert te maken in de wereld van de grote fabrikanten.

Misselijkheid

En hoe doe je dat? Door een pagina uit het Tesla-boek te scheuren en daar te lezen dat elektrokopers niet voor ijsbeervriendelijk groen gaan, maar voor groen van de misselijkheid, want hallelujah… wat gaat zo’n Model S P90D in Ludicrous Mode hard!

Dragrace

Dus krijgt de ‘Atvus’ – die in 2018 op de markt moet komen – twee elektromotoren die samen 900 pk aan het asfalt brengen en gevoed worden door een accupakket met een capaciteit van 87 kWh. Wat de prestaties worden van Lucid Motors’ creatie? Dat is te zien in een eerdere Youtube-video.

LEES OOK: NEXTEV-HYPERCAR – 1300 ELEKTRISCHE PK’S, SCHOON AAN DE HAAK

Het toen nog Atieva geheten bedrijf lepelde zijn elektrische aandrijflijn in een Mercedes-Benz V-Klasse en organiseerde een dragrace tegen een Tesla Model S P90D en een Ferrari California. We verklappen vast weinig als we je vertellen dat de bestelbus wint.

Tesla-man

Lucid Motors is opgericht door Peter Rawlinson, die eerst een hoge functie bij Tesla bekleedde. Aan ambitie heeft hij geen gebrek, want hij is momenteel op zoek naar een locatie voor een fabriek die 130.000 auto’s per jaar zou moeten gaan bouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.