Autovisie
Autovisie Video 9 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit is de ideale houding achter het stuur

Om het uiterste uit je auto te halen is een goede zitpositie belangrijker dan je misschien zou denken. Porsche legt je in deze video uit wat de perfecte houding is achter het stuur. 

Nee, niet onderuitgezakt, een beetje naar rechts leunend, met een hand op de pook en de andere hand midden op het stuur. In de zitpositie die Porsche hier laat zien zit je misschien wat minder ontspannen, je hebt wel de volledige controle over de auto. Belangrijk is dat je genoeg bewegingsvrijheid hebt voor je armen, zodat je met een stuurbeweging niet je stuur los hoeft te laten.

Beter zitten = beter rijden

Zet de stoel zo dat je net niet je been hoeft te strekken om de pedalen te bedienen. Ook je stuur moet zo ingesteld staan dat je niet je armen hoeft te strekken. Een hoek van negentig graden is overdreven, maar een hoek van zo’n zestig tot zeventig graden is niet verkeerd. Het belangrijkste is dat je de knieën niet raakt bij een stevige stuurbeweging. Ook moet je het sturen verdelen over de twee armen: een duwt en een trekt. Voor je gevoel kan het stuur dan hoger staan dan je misschien gewend bent. Toch kun je zo vaak ook beter je tellers zien.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.