Dit geeft Range Rover Sport een eigen karakter | Sjoerds Weetjes 294
Nu de eerste exemplaren van de Range Rover de showrooms binnendruppelen, brengt Land Rover de Range Rover Sport. Niet verwonderlijk dat die variant zo kort op het topmodel volgt, de twee zijn tegelijkertijd ontwikkeld. Toch verschillen de twee, zoals je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes hoort.
Nadat Land Rover in 1970 voor de allereerste maal een SUV onder de naam Range Rover introduceerde, bleef het in 35 jaar bij slechts één model verdeeld over drie generaties. Dat de Range Rover zich ontwikkelde tot submerk binnen het 4×4-programma van de Engelse autobouwer, was al snel duidelijk. Het resulteerde echter pas na drie decennia in uitbreiding van het gamma onder de Range Rover-benaming. De fabrikant voegde in 2005 de Range Rover Sport aan het programma toe. Weer later volgde de Range Rover Evoque, die oorspronkelijk onder de Land Rover-vlag stond gepland. In 2017 verscheen de Velar. Hoewel de huidige Range Rover over een tijdsbestek van 51 jaar pas de vijfde generatie is, is de sinds 17 jaar geleverde ‘Sport’ de derde generatie.
Sjoerds Weetjes 294
Net als zijn voorganger is de Range Rover Sport afgeleid van het topmodel. De twee zijn tegelijkertijd ontwikkeld en delen veel onderdelen. Het ontwerp daarentegen is exclusief per model. De designafdeling kiest voor het exterieur voor een totaal eigen karakter, terwijl binnenin met dezelfde onderdelen een afwijkende aankleding is gecreëerd. Hoe de twee van elkaar verschillen legt Sjoerd je in deze video uit.
Videorubriek Autovisie
Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie, dat naast een website en een Youtube-kanaal ook bestaat uit een tweewekelijks magazine met nieuws, reportages, tests en achtergrondinformatie. In elke aflevering van Sjoerds Weetjes behandelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen op geheel eigen wijze een specifiek onderwerp, of dat nu een compleet nieuw model, een onderdeel of een achtergrondverhaal is dat niet eerder is verteld. Sjoerd gaat een stapje verder dan de gebruikelijke folder en praat je ook bij over de geheimen tijdens de ontwikkeling van een nieuw model. Zo verklaarde Sjoerd eerder het gebruik van een autopyjama tijdens het autotransport, onthulde hij de Bentley Bentayga Extended Wheelbase, liet hij zien waarom het een omslachtige klus is om de ruitensproeiervloeistof van een Alfa 4C bij te vullen en bracht hij als eerste én enige (!) in de wereld de Porsche 911 Sport Classic voor de camera.
Lees ook:
Ook interessant
-
Opel Astra GSe: Waarom dit niet de nieuwe liefhebbersauto is
-
We zijn verliefd! Zes maanden Dacia Jogger – Afscheid duurtest
-
Uw Garage: Barkas 1000 – Genieten van een tweetakt
-
Waarom Aston Martin V12 Vantage grootste logo kreeg | Sjoerds Weetjes 333
-
Eindelijk 400 kilometer actieradius! DS 3 E-Tense review (2023)
-
De nieuwe Mitsubishi ASX is zo Japans als een alpinopet
-
Waarom de nieuwe Citroën e-C4 X niet helemaal bij de tijd is
-
Zes maanden straf? – Afscheid duurtest Toyota Aygo X
-
Van afgekeurd tot prestigieus project, Porsche 911 Speedster | Sjoerds Weetjes 332
-
Nu al de leukste auto van 2023? Alpine A110 R
-
De lange weg van de Toyota MR-2 | Sjoerds Weetjes 331
-
In detail: Ferrari Purosangue, de volbloed | Sjoerds Weetjes 330