Autovisie
Autovisie Video 21 mrt 2016

Crashende Cobra’s en vliegende Ferrari’s op Goodwood

Bijna dertig Ford GT40’s tegelijkertijd op de baan, spinnende Capri’s en bulderende Camaro’s. Afgelopen weekend vond de 74e Members’ Meeting plaats in Goodwood. Wij selecteerden een aantal hoogtepunten.

Net als The Goodwood Festival of Speed en The Goodwood Revival groeit de jaarlijkse Members’ Meeting uit tot een steeds groter evenement. Dit jaar werden er meer kaarten verkocht dan ooit, al was dat te verwachten met het programma. Zo verschenen er 28 Ford GT40’s aan de start, waren er meerdere Gulf Porsche 917K’s aanwezig en namen tientallen ruim honderd jaar oude racewagens het op tegen elkaar. Daarbij gingen de coureurs er volledig voor, met de nodige spins en crashes als gevolg.

Gerry Marshall Trophy

Een van de terugkerende hoogtepunten op het evenement is de Gerry Marshall Trophy, waarin grote Chevrolet Camaro’s en Rover SD1’s het opnemen tegen Mini’s, Triumph Dolomites en Capri’s. Spektakel gegarandeerd.

S.F. Edge Trophy

Ruim honderd jaar oud, op smalle, hoge wielen. Enkele auto’s in de S.F. Edge Trophy zijn zelfs uitgerust met vliegtuigmotoren uit die tijd. En dat ze honderd jaar oud zijn, betekent niet dat er niet geracet werd.

Alan Mann Trophy

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat Ford voor de eerste keer Le Mans won. Daarom is er dit jaar op Goodwood speciale aandacht voor de GT40. In totaal verschenen er 28 exemplaren aan de start.

Crashen

Dat het wel eens misgaat, bewees Nederlander Karsten Le Blanc in zijn Cobra. Zijn gaspedaal bleef hangen, wat zorgde voor deze akelige crash, waar hij gelukkig ongedeerd bij bleef.

En ook bij de klassieke Formule 1’s ging het mis. De bestuurder hield er een gebroken sleutelbeen aan over.

https://www.youtube.com/watch?v=021GVfHJ_YE

En het ging nog vaker maar net (of net niet) goed:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.