Autovisie
Autovisie Nieuws 7 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

AC Cars wil negen nieuwe AC Cobra’s bouwen

Talloze replica’s bestaan er van de Shelby en AC Cobra. Niet gek, want originele exemplaren gaan regelmatig voor meer dan een miljoen euro op veilingen. Nu komt AC Cars zelf met een heruitgave van de auto, maar dan wel volgens de exacte specificaties van 1962 nagemaakt.

Negen

In totaal moeten er negen nieuwe AC Cobra’s gebouwd gaan worden, meldt het Britse Autocar. Het worden niet zomaar reproducties, maar ze worden met de machines uit 1962 in elkaar gezet, volgens de werkwijze van toen. De auto’s worden gebaseerd op de CSX 2000, de allereerste Shelby Cobra, die onlangs onder de hamer ging. Alle exemplaren worden linksgestuurd en er is keuze uit twee kleuren: blauw of geel, twee kleuren die de CSX 2000 ook heeft gehad. Die auto is namelijk meermaals voorzien van een nieuwe laklaag om ervoor te zorgen dat mensen dachten dat er meer Cobra’s waren. De nieuwe auto moet AC Cobra Mk1 260 Legacy Edition gaan heten, waarbij 260 staat voor het aantal ‘Cubic Inches’ van de achtcilinder.

LEES OOK: AFGEHAMERD: RECORDPRIJS VOOR SHELBY COBRA

Veiling

De CSX 2000 werd vorige maand in het Amerikaanse Monterey voor een recordprijs geveild. De auto, die altijd eigendom bleef van zijn maker Carroll Shelby, bracht maar liefst 13,75 miljoen dollar op. Voor dat bedrag kun je alle exemplaren van de Legacy Edition kopen en dan houd je nog zo’n 9 miljoen dollar op zak. AC Cars wil ze voor 500.000 pond, zo’n 600.000 euro per stuk gaan verkopen. Halverwege volgend jaar moeten de eerste exemplaren voltooid zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.