Autovisie
Autovisie Video 23 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Corvette C7 geen middenmotor kreeg – Sjoerds Weetjes #209 

Vanaf het prille begin van de Chevrolet Corvette keek de autobouwer naar een ander concept dan waaraan jaren werd vastgehouden. Het merk bouwde de krachtbron voorin in, maar verschillende malen onderzochten de techneuten het middenmotorconcept. Het scheelde weinig of de vorige Corvette had het motorblok achterin! 

Voor de allernieuwste Corvette stapte Chevrolet na jaren van wikken en wegen over op het middenmotorconcept. Dat betekende dat het gehele model hertekend moest worden. De neus werd korter, de cabine kwam naar voren en de achterzijde met motorruimte werd langer. Een ingrijpende en kostbare transformatie van het aloude Corvette-concept. Maar weet u dat de zevende generatie Corvette die in 2013 op de markt verscheen er al zo uit had moeten zien? 

Corvette C7

In deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit waarom Chevrolet voor de Corvette de positie van de motor wilde veranderen. Hij vertelt tevens dat de lay-out op de C7 écht doorgevoerd moest worden, maar waarom dat uiteindelijk niet werd doorgevoerd. Hij doet dat aan de hand van de allereerste Corvette en de Corvette C8, waarmee Autovisie-redacteur Dries van den Elzen onlangs als eerste Nederlandse journalist op de Duitse Autobahn reed. 

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. In elke aflevering vertelt Sjoerd van Bilsen je een bijzonder of opmerkelijk verhaal over een merk, een model of specifiek onderdeel. Al eerder legde hij uit waarom de projectnaam van de allereerste Corvette ‘Opel’ luidde. Sjoerd mocht als enige journalist in de designstudio van Bugatti twee nooit eerder getoonde showcars filmen en ook had hij de primeur met de Bugatti Divo. Hij bracht een serieuze fout van een van Bentley’s toeleverancier aan het licht en legde je uit waar het idee van een knipperend alarmlichtje in de dakantenne van de Mini Clubman vandaar komt. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.