Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 3 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Citroën ë-C4 – Ook voor de echte Citrofiel? – Review – Video

Na een paar jaar zoekende te zijn geweest, heeft het 101-jarige automerk Citroën zijn identiteit inmiddels weer helemaal teruggevonden. Net als de auto’s waar het groot mee is geworden, zijn de modellen van nu weer lekker eigenwijs en gefocust op maximaal comfort. De ë-C4 is het nieuwste model, waarmee de Fransen een boel klanten tevreden hopen te stellen. Het is in één carrosserie gevangen tegelijk een hatchback, sedan, coupé én crossover met iets hogere instap.

Onderhuids vinden we techniek die inmiddels overbekend is van moederbedrijf PSA. Aandrijflijnen, infotainment en dergelijke kennen we uit vele andere modellen van Peugeot, DS en natuurlijk Opel. Daaronder benzinemotoren tussen de 100 en 155 pk, een paar diesels, hier en daar een achttrapsautomaat en niet te vergeten een volledig elektrische versie, de ë-C4, die in Nederland de helft van de verkopen op zich moet nemen.

Comfort

Het comfortkarakter kunnen we volgens Citroën terugzien in de stoelen en de onderstelafstemming. Of dat zo is, hebben we tijdens een testrit rondom Amsterdam uitgebreid kunnen proberen. Omdat er zoveel van wordt verwacht, hebben we de elektrische versie met 136 pk en 50 kWh accupakket gekozen voor de eerste kennismaking. Kijk in bovenstaande video of de echte Citrofiel zich ook in deze ë-C4 kan vinden!

De Citroën C4 er dus ook met andere aandrijflijnen. Het bedrijf geeft aan dat in de automarkt momenteel het verkooppercentage van elektro-auto’s op 6% ligt. De Fransen zetten in op een hoger afzetpercentage. Het gaat ervan uit dat 8 tot zelfs 10% van de C4-verkoop een elektrische versie betreft. Maar de resterende 90% wordt opgeëist door de benzine- en dieselversies van de C4. In de hoge hatchback, want de C4 is een crossover Coupé met forsere bodemvrijheid en hoge zitpositie, levert het merk een 100 en 130 pk sterke driecilinder, gevolgd door een 155 pk sterke viercilinder benzine en diesels met 110 en 130 pk.

Meer over de Citroën ë-C4 lees je in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.