Autovisie
Autovisie Video 7 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Unieke Bugatti Vision GT verkocht voor 4,5 miljoen euro

Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Dat geldt blijkbaar ook als je 5 miljoen dollar (4,3 miljoen euro) neertelt voor de unieke Bugatti Vision Gran Turismo Concept. Want de rijke Arabier die hem vorig jaar kocht, heeft hem nu alweer van de hand gedaan.

05_Bugatti-VGT_photo_ext_WEB

De nieuwe eigenaar is de Amerikaanse Hezy Shaked, de oprichter van het modebedrijf Tilly’s. Hij heeft al een Bugatti Chiron, Ferrari LaFerrari, McLaren P1 en Lamborghini Centenario Roadster. Naar verluidt betaalde hij 5,16 miljoen dollar (bijna 4,5 miljoen euro) voor de Bugatti Vision GT.

Straatlegaal?

Een kenteken heeft de auto uiteraard niet (zou hij straatlegaal gemaakt kunnen worden?), maar rijden doet hij wel degelijk. In het midden ligt dezelfde 1500 pk en 1600 Nm sterke W16-motor die ook in de Bugatti Chiron ligt.

Setje banden

In onderstaande video worden een aantal details over de Vision GT gemeld. Zo zou het setje speciale Michelin-slicks ongeveer 95.000 dollar kosten (82.000 euro) en kost een kleine beurt (waarvoor een technicus wordt ingevlogen) zo’n 20.000 dollar (17.000 dollar).

Bugatti Vision Gran Turismo: Van spelcomputer naar autoshow

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.