Autovisie
Autovisie Video 7 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Kijken! Zo ziet 457 km/h eruit in een Koenigsegg Agera RS

Daar sta je dan als Bugatti! Want Koenigsegg zet gewoon in één klap het snelheidsrecord voor productieauto’s een flinke klap hoger. Hoe ziet het eruit om 457 km/h te rijden? Kijk deze video.

Koenigsegg heeft met bovenstaande ritten niet alleen het wereldsnelheidsrecord van de Bugatti Veyron afgepakt, maar ook nog een reeks andere records gezet. Zo is de Agera RS nu de auto met de snelste 0 naar 400 km/h en terug naar 0 tijd. Hij deed dat in 33,29 seconden, waarmee hij sneller is dan zichzelf. Dezelfde Koenigsegg deed 0-400-0 km/h vorig jaar oktober in 36,44 seconden.

Volledig standaard

Daarbij pakte de Agera RS de hoogste snelheid over een kilometer op de openbare weg (445,54 km/h), de hoogste snelheid over een mijl op de openbare weg (444,66 km/h) en de hoogste snelheid ooit gehaald op de openbare weg (457,49 km/h). De recordauto is niet eens van Koenigsegg zelf. Hij is van een klant, volledig standaard (voor zover je daarvan kunt spreken bij een Agera RS) en produceert op E85 (met 15 procent ethanol) 1360 pk.

Partycrasher Koenigsegg ontneemt Bugatti meer records

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.