Autovisie
Autovisie Video 5 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo kwam de Volkswagen Golf Cabrio aan z’n bijnaam – Sjoerds Weetjes #188

Aardbeienmandje of het handvat, het zijn twee bijnamen van de Volkswagen Golf Cabriolet. De open Golf dankt die benamingen aan zijn rolbeugel. Maar weet je dat Volkswagen ernaar heeft gekeken om de Golf Cabriolet helemaal geen beugel te geven?

In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes duikt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen in de historie van de Golf Cabriolet. Hij zet de eerste generatie voor de camera en vertelt uitvoerig hoe het model met codenaam ‘A1C’ tot stand is gekomen.

Met de Golf Cabriolet had Volkswagen een succesnummer in huis. De auto werd liefst veertien jaar gebouwd en was daarmee bijna net zo lang leverbaar als de hatchback-varianten van de Golf I en II bij elkaar.

Sjoerds Weetjes

In de videorubriek Sjoerds Weetjes duikt Sjoerd elke week in de geschiedenis van een specifiek model of uitvoering. Hij belicht een bijzonder item op een auto of legt het bijzondere karakter van een nieuw model aan je uit. Eerder onthulde hij het foutieve logo op de Continental GT, verklaarde hij hoe een concept car in elkaar zit, toonde hij het productieproces van camouflage-auto’s en stelde Sjoerd exclusief geheime designmodellen van Bugatti aan je voor. Als groot autoliefhebber deelt hij graag zijn passie met andere autofreaks.

Wil je je autokennis vergroten en dus meer video’s zien? Dat kan op ons YouTube-kanaal of via de videopagina op onze website. Maar we hebben meer voor je dan alleen interessante weetjes over specifieke modellen. Om de week neemt redacteur Peter Hilhorst je mee in een bijzondere klassieker of een spraakmakende youngtimer. Ga aankomende zondagavond ook weer klaarzitten voor een nieuwe Peters Proefrit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.