Autovisie
Autovisie Nieuws 5 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Tesla-bestuurder rijdt 172% te hard in bebouwde kom

Een Tesla is bloedsnel, en omdat-ie zo stil is heb je dat niet altijd door. In Amstelveen nam een Model 3-rijder wel iets te veel van het goede.

In het kader van ‘Rent-A-Cop’ kunnen bewoners van Amstelveen op de sociale media aangeven waar zij graag snelheidscontroles zien. De bewoners rondom de Beneluxbaan in Amstelveen vroegen de politie daar deze week te controleren.

Inleveren

Afgelopen woensdag werd daar een Tesla-rijder geklokt die maar liefst 136 km/h per uur reed, waar 50 km/h is toegestaan. De bestuurder mocht daarna uiteraard haar rijbewijs inleveren. Daarnaast ligt er binnenkort een flinke boete op haar deurmat. De Tesla-rijder was overigens niet de enige: op dezelfde plek werden nog drie anderen betrapt die meer dan 30 km/h te hard reden. Ook zij kunnen een flinke boete verwachten.

Snelheidsovertredingen van boven de 30 km/h worden beoordeeld door de officier van justitie. Op snelwegen gebeurt dat bij overtredingen boven de 40 km/h.

Porsche Taycan

Maar dat het nog gekker kan in een elektrische auto, bewees een jonge bestuurder begin dit jaar. Op de N33 kwam de Taycan-rijder in aanraking met een politieagent met lasergun. Die klokte de 24-jarige Porsche-rijder op 214 km/h, waar 100 km/h was toegestaan. Ook hij raakte zijn rijbewijs kwijt, maar moest als straf ook aan een EMG-cursus deelnemen. Een dergelijke cursus kost zo’n €1100, die op rekening van de overtreder komt. Daar bovenop komt nog de bekeuring voor de hoge snelheid (107 km/h te hard na correctie).

Overigens is de hierboven beschreven Tesla-overtreding relatief veel zwaarder, omdat de snelheid met 172% werd overschreden bínnen de bebouwde kom. De Taycan-rijder reed ‘maar’ 107% te hard op een N-weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Amstelveenz

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.