Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Video 5 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Autovisie Vlog: Sono Motors Sion op zonne-energie

Drie jonge idealistische Duitsers komen volgend jaar met een zonneauto voor de prijs van een Golf. De elektrische auto heeft een actieradius van 250 km maximaal en daarvan komt hoogstens 30 kilometer van de zon. Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma maakt alvast kennis met het bijzondere voertuig.

Bijzonder aan de Sion Motors Sion is dat je bij wijze van spreken ook je heg naast je oprit kunt snoeien, want je heggenschaar kun je voorin de auto pluggen. Hij deelt zijn energie dus desgewenst en kan ook een andere auto opladen, want hij beschikt over een multifunctionele stekkerbox. Een verhaal dat al met al te mooi lijkt om waar te zijn.

Achterwielaandrijving

We maakten een ritje met een van de twee prototypes en spraken twee van de oprichters van Sono Motors, Jona Christians en Laurin Hahn. Die bevestigden dat de auto al volgende jaar op markt moet komen, maar verrassend genoeg ook dat de technische opzet van de auto nog ingrijpend wijzigt van achterwielaandrijving naar voorwielaandrijving.

Prijs vanaf 16.000 euro

De Sion lijkt technisch en qua onderstel nu vooral gebaseerd te zijn op de BMW i3, maar dat willen beide oprichters niet bevestigen. Alle samenwerkingen met andere bedrijven zijn nog geheim. Wel geven ze toe dat herkenbare zaken als wielen, interieurdelen en de transmissiebediening afkomstig zijn van de elektrische BMW. Ook vertelden ze dat ongeveer 70 procent van de componenten van hun Sion afkomstig is van andere fabrikanten en toeleveranciers. De prijs zou 20.000 euro moeten zijn, inclusief accu, wie de accu wil leasen, betaalt maar 16.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.