Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Voor u gevonden: Jaguar C-X75 uit Spectre

Jaguar-liefhebbers treuren nog steeds dat het Britse merk de indrukwekkende C-X75 niet in productie heeft genomen. En toch bestaan er van de bijzondere sportwagen meerdere exemplaren, die stuk voor stuk zijn gemaakt voor de James Bond-film Spectre. Er is er zelfs eentje te koop!

NDS8600532_001_57

Hij staat bij Kaaimans International in het Engelse Nottinghamshire. POA, vermeldt het bedrijf bij de advertentie, oftewel ‘prijs op aanvraag’, oftewel ‘veel te duur voor simpele stervelingen zoals wij’. Want deze C-X75 is nummer één van slechts vier voor Spectre (2015) gebouwde exemplaren. Hij is in 2016 op kenteken gezet en heeft slechts 804 kilometer gelopen.

Aston Martin DB10

Even een geheugensteuntje: James Bond (Daniel Craig) reed in Spectre in een Aston Martin DB10 (voorbode van de huidige Vantage). Er zit een actiescéne in de film waarin hij wordt achtervolgd door de slechterik Hinx (Dave Bautista) in een Jaguar C-X75. Nou was de auto op het witte doek overigens oranje van kleur.

Microturbines

Het studiemodel van de C-X75 – dat in 2010 werd onthuld op de autoshow van Parijs – had vier elektromotoren die door twee microturbines van stroom werden voorzien. Begrijpelijkerwijs heeft dit exemplaar die aandrijflijn niet. Achterin ligt gewoon de bekende 5,0 liter supercharged V8 van Jaguar, die is gekoppeld aan een sequentiële racetransmissie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.