Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 31 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Autovisie Supertest 2019: de laatste hot laps met commentaar!

Alle hot laps van de deelnemers aan de Autovisie Supertest 2019 zijn inmiddels op YouTube verschenen. Hieronder vind je de laatste zes video’s!

Hoewel de snelste rondetijden van auto’s tijdens de Autovisie Supertest spectaculair zijn, zijn ze niet doorslaggevend. De hoofdvraag is immers welke auto het meeste stuurplezier biedt. Vorig jaar won de Alpine A110 die wedstrijd. Ben je benieuwd of de A110S die titel voor Alpine kan prolongeren, ren dan vandaag nog naar de winkel om ons magazine te lezen. Vanaf donderdag ligt het nieuwe nummer er!

Hieronder vind je de laatste zes video’s met hot laps tijdens de Autovisie Supertest. Boven elke video lees je commentaar van Peter Kox, de coureur in elke auto. Wil je de zeven andere kandidaten terugzien, klik dan op deze link.

Audi R8 Performance

“De auto is perfect, maar ja, het is dan ook een Audi. Maar onder deze omstandigheden, met hier en daar een vochtig wegdek, had ik wel wat meer verwacht. Zeker met vierwielaandrijving.”

Porsche 718 Cayman GT4

“Dit is natuurlijk weer een superfijne auto. Echt des Porsches. Alles is in orde: zitpositie, schakelen, remmen, noem maar op. Maar als je dit afzet tegen een 911 GT3, vind ik ‘m net iets te soft.”

Tesla Model 3 Performance

“Ik ben onder de indruk. We moeten concluderen dat de Model 3, net als de Model S, ondanks het hoge wagengewicht een goed weggedrag heeft. Hij blijft zo goed het stuur volgen en grip houden. Het enige minpunt is het gevoel in het rempedaal.”

Ferrari F8 Tributo

“Wat een ding zeg! Ik heb er witte knokkels van gekregen. Motor en bak verdienen wel een 10. Je moet wel je best doen om het vermogen op de baan te krijgen, nu verbreekt hij achter soms zomaar de grip. Er is nog werk aan de winkel voor Ferrari.”

Mercedes-AMG CLA35

“Je zit vrij hoog, het stuurwiel is okeé. Hij oogt sportief, maar de motor is wat tam. Bovendien schakelt hij vrij traag. Het pedaalgevoel is overigens wel goed, net als de remmen. Toch mis je de beleving, cruciaal voor deze supertest.”

Lamborghini Huracán Evo

“Echt een fijne auto. Hij stuurt heel mooi in, heel voorspelbaar. Je krijgt ook veel feedback van de remmen en schakelen is heel goed. De motor en bak zijn super, net als het geluid en de beleving. Een heel goede en leuke rijdersauto, en kanshebber voor deze Autovisie Supertest.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.