Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 10 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Audi TT Quattro 3.2 (2005) – Uw Garage

Franc Smulders is een wandelende TT-bibliotheek. Je kunt ‘m alles vragen over elektrische schema’s, de opties en verschillende uitvoeringen. Vraag hem alleen niet naar de juiste soort motorolie… 

“Ik heb de afgelopen jaren regelmatig gewisseld van lease-VW of -Audi. De huidige is een redelijk basic auto en om dan toch iets met wat emotie voor de deur te hebben, besloot ik op zoek te gaan naar een Audi TT. Als ik eraan terugdenk, was ik eigenlijk allang aan het kijken naar een hobbyauto.”

RS2 Avant

“Ik herinner me zelfs een zilvergrijze RS2 Avant die ik tegenkwam in De Telegraaf; die kostte toen 14.000 gulden, had ik het maar… Ik zocht als hobbyauto iets wat echt afweek van de dagelijkse, dus moest het een cabrio zijn. En dan liefst de 3.2 V6; daar zijn er maar erg weinig van gebouwd.”

“Ik begon me een beetje te oriënteren, zoeken wil ik het nog niet eens noemen. Tot op een vrijdagavond de 69-NH-RG voorbijkwam, in alle opzichten een interessante auto. De volgende ochtend heb ik het eens voorzichtig geopperd aan de keukentafel en besproken in een app-groep met Audi-vrienden.”

Actie ondernemen

“Dat had kennelijk te lang geduurd; toen ik groen licht had, was die auto al verkocht. Ik had dus één keer misgegrepen en besloot nu echt actie te gaan ondernemen. Er stonden nog twee 3.2′s te koop die mijn belangstelling hadden en die ben ik diezelfde week nog gaan bekijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.