Ramon Mens
Ramon Mens Video 9 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom de BMW i8 niet onder een facelift uitkwam – Sjoerds Weetjes #207

Met de introductie van de Roadster-variant onderging de BMW i8 als Coupé een facelift. Dat was niet onontkomelijk, maar toch moest de sportcoupé een grote modificatie ondergaan. Hoe dat precies zit, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.  

De productie van de i8 is eerder dit jaar gestaakt. De Duitse autobouwer kondigde precies een jaar geleden het einde van de hybridesportwagen aan. In april 2020 zou officieel een einde komen aan de carrière van de sportcoupé, zo liet de fabrikant destijds weten. Uiteindelijk werd pas in juni 2020 de allerlaatste i8 vervaardigd. Reden? De coronacrisis, want daardoor moest BMW de fabriek te Leipzig tijdelijk sluiten en kon het de bouw van het model niet vervolgen. Was dat voor BMW geen mooi moment om direct afscheid van de hybridesportwagen te nemen? Nee, want er lagen op het hoofdkantoor nog niet ingeloste koopcontracten. En juist de laatste productieplaatsen waren gereserveerd voor een speciale versie voor bijzondere klanten. 

Verschil tussen Coupé en Roadster

In juni 2020 verliet de laatste BMW i8 de productielijn. Er werden uiteindelijk iets meer dan 20.000 stuks gemaakt. Dáár gaat deze aflevering van Sjoerds Weetjes niet over. Een (Belgische) BMW-dealer heeft twee i8-modellen staan en dat is wat Sjoerd nodig had om jou de verschillen tussen de i8 Coupé en i8 Roadster te laten zien. Met de twee modellen naast elkaar toont hij de verschillen tussen beide carrosserievarianten. Dat gaat verder dan alleen naar het dak te wijzen. Wat er allemaal anders is en waarom BMW de i8 een restyling gaf, legt Sjoerd je uit in aflevering 207. 

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een videorubriek van Autovisie. Elke week belicht Sjoerd van Bilsen een specifiek onderwerk dat betrekking heeft op een model, een merk of de auto-industrie. In eerdere afleveringen vertelde Sjoerd dat de G-Klasse eigenlijk een heel kleine auto is, verklapte hij hoe een prototype wordt opgebouwd, toonde hij aan dat het heel omslachtig is om de ruitensproeierreservoir van de Alfa 4C bij te vullen, legde hij uit hoe vaak Renault Alpine nieuw leven wilde inblazen. Volg Autovisie op Autovisie.nl, via het magazine en Youtube.com.  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.