Autovisie
Autovisie Video 28 apr 2017

Audi Lunar Quattro speelt rol in Alien: Covenant

In de film Alien uit 1979 zijn de bemanningsleden van het ruimteschip Nostromo in dienst van ‘the company’, een meedogenloos bedrijf dat niets geeft om zijn personeel. In het aankomende Alien: Covenant speelt Audi een beduidend positievere rol.

Een kleinere rol ook, want Audi levert voor de film de Lunar Quattro, een klein ruimtekarretje dat is ontworpen voor gebruik op de maan. In de bijgesloten video zien we de Lunar Quattro op het ruimteschip Covenant (dat in de verre toekomst klaarblijkelijk antieke JCB-graafmachines aan boord heeft).

“Om kans te maken op de Google Lunar XPrize moet de Audi Lunar Quattro op de maan worden gezet”

Het apparaatje is ontworpen in samenwerking met een aantal Duitse technici. Samen met deze Part-Time Scientists dingt Audi mee naar de Google Lunar XPrize. Die is in het leven geroepen om ondernemers uit te dagen om met relatief goedkope robots de ruimte te verkennen. Om kans te maken op de prijs moet de Lunar Quattro op de maan worden gezet, waar hij dan minimaal 500 meter moet afleggen en hoge resolutie foto’s moet maken.

De Lunar Quattro is grotendeels opgetrokken uit aluminium en maakt gebruik van verstelbare zonnepanelen die elektriciteit naar een lithium-ion batterij sturen. Hiermee worden vier elektromotoren (één voor ieder wiel) aangedreven, waarmee de Audi een theoretische top van 3,6 km/h moet kunnen halen. Zijn weg vinden doet de robot met twee stereoscopische camera’s aan de voorzijde.

LEES OOK: ‘TO INFINITY AND BEYOND!’ AUDI GAAT NAAR DE MAAN

Alien: Covenant is een vervolg op de Alien-prequel Prometheus (2012) en de zesde film in de Alien-filmreeks. Net als Prometheus wordt hij geregisseerd door Ridley Scott, de man die ook de eerste Alien-film maakte. Scott is verder onder meer bekend van Blade Runner, Thelma & Louise, Gladiator, Black Hawk Down, American Gangster en The Martian.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.