Autovisie
Autovisie Nieuws 28 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Porsche 964 Carrera RSR met 10 km op de teller

Schuurvondsten zijn soms onbegrijpelijk, maar deze slaat werkelijk alles. Iemand kocht ooit deze peperdure Porsche 911 Carrera RSR in 1993 en deed er vervolgens niets mee. Zelfs de beschermende coating die Porsche voor transport op de lak aanbracht, zit er nog op!

p9

Je leest het goed. Deze zeldzame Porsche 964 Carrera RSR heeft in vijfentwintig jaar geen meter gereden. Op zijn teller staan nog steeds de 10 kilometer die er bij aflevering opstonden. Waarom heeft de eerste eigenaar hem ooit gekocht? Dat blijft een raadsel waar wij met onze hersenen simpelweg niet bij kunnen.

“Deze zeldzame Porsche 964 Carrera RSR heeft in vijfentwintig jaar geen meter gereden”

Ter verduidelijking: de 964 Carrera RSR is de raceklare versie van de 964 Carrera RS. Porsche heeft begin jaren negentig slechts 51 exemplaren gebouwd, waarvan twee met een volledig interieur. Deze RSR is één van die twee. Hij heeft een met leer beklede cabine in Can Can Red en is aan de buitenkant uitgevoerd in Polar Silver Metallic.

De 964 Carrera RSR heeft de carrosserie van de 964 Turbo en is uitgerust met een 3,8 liter zescilinder boxermotor met officieel 350 pk, maar in de praktijk zo’n 375 pk. Wie zijn handgeschakelde vijfbak snel genoeg weet te beroeren, kan in zo’n 3,7 seconden van stilstand naar 97 km/h (60 mph) sprinten. En ja, dat is sneller dan een Ferrari F40.

LEES OOK: GEVONDEN – GLOEDNIEUWE BMW M1, HEEFT 34 JAAR STILGESTAAN

In de racerij was de Carrera RSR in de jaren negentig behoorlijk dominant, met overwinningen in de 24 Uur van Spa, de 1000 KM van Suzuka, de 24 Uur van Interlagos en de 24 Uur van Daytona. Volgens veilinghuis RM Sotheby’s moet deze Porsche eind mei tussen de 2 en 2,2 miljoen euro opbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.