Ramon Mens
Ramon Mens Video 17 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

15+ weetjes over de 15 jaar oude Bugatti Veyron – Sjoerds Weetjes #178

Met de Veyron herdefinieerde Bugatti destijds de wereld van de sportwagens. De sportwagen was toen de meest luxueuze, snelste en krachtigste sportcoupé. In deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes stort Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen zich wederom op de Veyron. Want nog niet alles is over Bugatti’s eerste hypercar gedeeld.

Precies 15 jaar geleden ontving de eerste gefortuneerde koper de sleutels van de Veyron. Na deze Amerikaanse klant volgden er nog 300 sleuteloverdrachten, gevolgd door 150 levering van de Bugatti Veyron Grand Sport. Precies 450 sportwagens gingen wereldwijd de weg op.

Enkele exemplaren vonden hun weg naar Nederland, zoals ook zijn opvolger met succes in Nederland wordt verkocht. Met de duurste Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport ooit gebouwd als decor duikt Sjoerd in de rijke historie van Volkswagens eerste Bugatti-model.

Bugatti Atlantic

De getoonde Veyron figureerde eerder in Sjoerds Weetjes, in aflevering 10 (!) alweer. Mocht je die video hebben gemist, bekijk hem dan hier alsnog. Wil je meer weten over de plannen die Bugatti jaren lang niet met het publiek deelde en achter gesloten schermen hield? Kijk dan deze video over de Atlantic.

Elke vrijdag kijk je op Autovisie.nl of op Youtube.com/autovisie naar Sjoerds Weetjes, waarin Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je bijzondere verhalen over de autowereld vertelt.

Foto’s: Noël van Bilsen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.