Ramon Mens
Ramon Mens Video 18 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Vier heerlijke klassiekers voor een zonnig weekend – Uw Garage

Wat is er lekkerder dan in een zonnig weekend lekker op pad gaan met de auto waar jij zo van houdt? We kijken naar vier heerlijke klassiekers die perfect zijn voor een zonovergoten weekend.

Vandaag en morgen wordt het opnieuw fantastisch weer. En omdat het ook nog eens rustig is op de weg door de coronacrisis, kriebelt het bij ons om er met een lekkere cabrio op uit te gaan. Helaas moeten we binnen blijven, dus vermaken we ons en jullie met drie heerlijke klassiekers uit ons archief.

Heynsdyk Roadster

“Als donorauto fungeerde de Porsche 944, die dankzij een stevige bodemplaat en transaxle-aandrijving een solide basis was om een andere body uit kunststof op te plaatsen. Ik was één van de kopers van het eerste uur en besloot samen met mijn zonen Koen en Paul een unieke Heynsdyk te gaan bouwen. Behalve de bouw van een exclusieve roadster, was het streven vooral ook om een technisch perfecte auto neer te zetten. Daarbij was het plan om allerlei verbeteringen te doen aan de motor, de aandrijving en het onderstel, waardoor onze Heynsdyk qua rijgedrag minimaal gelijkwaardig zou zijn aan een moderne sportwagen: snel en met een optimale wegligging. Ook aan de afwerking stelden wij hoge eisen”, zo vertelt eigenaar Jan van de Ven.

Ford Bronco

“Het mooie van een Bronco is dat iedereen het een leuke auto vindt. Ik geniet echt van elke kilometer, en als ik onderweg ben krijg ik opgestoken duimpjes van dames in mantelpak én van Harley Davidson rijders in leren jacks. Je krijgt er veel leuke, positieve aandacht mee. En hoewel het door het zo zonder kachel best koud kan zijn lach ik zelfs als ik in de file sta”, aldus eigenaar Harry ter Horst.

Fiat Siata 850 Spring

“Ik hoor zoveel mensen praten over deze auto, de een vindt hem mooi en de ander vindt hem vreselijk, maar wat maakt het uit, als ik hem maar leuk vind, toch? Wij zijn er echt heel enthousiast over en blij mee. De auto wordt door veel mensen in het echt ook mooier gevonden dan wanneer ze hem op een foto zien. Dit is helemaal mijn ding, maar ook mijn vrouw gaat er met vriendinnen mee uit rijden. En als de auto dan ergens geparkeerd staat en ze komt terug, dan staan er steevast allemaal mensen omheen. Het is een genot om met zo’n autootje te rijden! De Spring is vlot, hij klinkt geweldig en de motor is perfect volgens de garage”, vertelt eigenaar Ben de Haas.

Buick 700 Series Limited Convertible

“Als ik een auto aanschaf moet deze er wel goed uit zien, ik ga niet zelf restaureren. Het zijn motorisch vrij simpele auto’s, met weinig gereedschap los je alles op. Het onderhoud doe ik bijna allemaal zelf. Hij heeft weinig gelopen en staat altijd binnen, er is dus bijna nooit iets mee aan de hand. Maar je moet zulke klassiekers netjes houden, er zit werk aan. En ze moeten af en toe rijden, anders gaat het achteruit. Het is dus vooral olie controleren, rijden en genieten”, zo zegt eigenaar Cor van der Hulst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.