Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 apr 2020

Verjaardag! Onze vijf momenten met de jarige Ford Mustang

Precies vandaag viert de Ford Mustang zijn 56e verjaardag. Daarom kijken we terug op onze vijf memorabele ontmoetingen met de Amerikaanse legende.

Op 17 april 1964 startte Ford de productie van de Mustang. Een auto die al snel uitgroeide tot een ware legende en dat nog steeds is. In al die jaren hebben verschillende modellen de revue gepasseerd. Wij kijken terug op vijf bijzondere momenten met de ‘Stang.

Uw Garage: Fastback GT

Vorig jaar gingen we op bezoek bij Arie Tjipjes, die deze Ford Mustang Fastback GT uit 1968 in zijn garage heeft staan. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog een versie met open dak!

Stuurmanswegen Australië met de Ford Mustang

We reden over de ultieme stuurmansweg, helemaal aan de andere kant van de wereld. En dan ook nog eens in de perfecte auto. Geniet mee met Jaco Bijlsma, die zijn avontuur op camera deelde.

2.3 EcoBoost versus 5.0 V8

De Ford Mustang is er niet alleen met brullende V8, maar ook met een geciviliseerde viercilinder. In bovenstaande video ontdekt Autovisie-redacteur Peter Hilhorst beide auto’s op een geschikt stukje asfalt.

Bullitt (2018) | Sjoerds Weetjes #175

De Ford Mustang Bullitt is een hommage aan een van de meest iconische filmauto’s ooit: de groene Mustang die door Steve McQueen door de straten van San Fransisco werd gereden in de film Bullitt. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen reisde begin dit jaar af naar een Nederlands exemplaar en vertelt je het verhaal achter de ontwikkeling van deze bijzondere ‘Stang.

Mustang Mach-e

Hoe bijzonder en legendarisch Fords sportcoupé ook mag zijn, aan het eind van dit jaar verschijnt er een heel andere Mustang op de markt. Een elektrische SUV, welteverstaan. Het merk kreeg bij de bekendmaking van dat nieuws veel kritiek, maar kiest mogelijk voor de juiste weg. In Nederland staat men immers in de rij voor Fords nieuwe creatie, en daarin is ons land geen uitzondering. In bovenstaande video nemen we je mee langs de auto en vertellen we je alles over de nieuwe Mustang Mach-E.

Officieel persbericht Ford Mustang 1962

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.