Stijn Kuster
Stijn Kuster Test 21 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is de daadwerkelijke actieradius van de BYD Seal U

Elektrische auto’s verbruiken doorgaans meer dan de fabrikanten opgeven. Het resultaat is een minder goede actieradius dan je wellicht verwacht. Ditmaal testen we het rijbereik van de BYD Seal U.

Het verschil in de opgegeven WLTP-range en daadwerkelijke actieradius is bij sommige auto’s groot. Om deze reden test Autovisie het echte gemiddelde rijbereik in praktijk met airco en radio aan. Zo weet jij beter hoe ver je echt met een EV komt.

De BYD Seal U

Autovisie rijdt de BYD Seal U met de 217 pk elektromotor en een accupakket met een nettocapaciteit van 87 kWh. De batterij wordt door BYD zelf gebouwd. Met de accu zou de grote Chinese SUV een actieradius van 500 kilometer moeten halen.

De daadwerkelijke actieradius

De BYD Seal U haalde 19,1 kWh/100 km op de spaarroute en daarmee scoorde hij aanzienlijk beter dan de fabrieksopgave. Het correspondeert met een reële actieradius van 456 kilometer. Dat is minder dan de fabrieksopgave, maar desondanks niet slecht.

BYD
WLTP-verbruik gemiddeld20,5 kWh/100 km
Gemeten verbruik19,1 kWh/100 km
Actieradius WLTP/gemeten500 km / 456 km
Max. gemeten laadsnelheid138,5 kW
Laadtijd 10-80%/gemeten43 min. / 43 min.

Aan de snellader halen we met de BYD Seal U exact de opgegeven 43 minuten van 0 naar 80 procent. De maximale gemeten laadsnelheid bedraagt 138,5 kW. Dat is overigens niet snel, maar wel wat door de fabriek wordt opgegeven.

Actieradius testen

Autovisie test zelf in Nederland onafhankelijk het verbruik tijdens de Autovisie dubbeltest. Let op het verbruik kan variëren want is afhankelijk van je rijstijl maar ook weersomstandigheden en nog veel meer factoren.

Wil je alles weten over de BYD Seal U? Bekijk dan hier de dubbeltest tegen de KGM Torres EVX.

BYD Seal U vs. KGM Torres EVX
(Afbeelding: Martijn Bravenboer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.