Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 2 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie eigenzinnig goede gezinsauto’s voor € 7000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke eigenzinnige gezinsauto koop je voor maximaal 7000 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Met een modaal inkomen en twee jonge kinderen is normaal al gek genoeg. Deze drie familiewagens hebben misschien hun eigenaardigheden, maar daardoor pakken ze minder duur uit dan de concurrentie. Terwijl ze uitstekend geschikt zijn voor dagelijks gebruik!

Occasions: drie eigenzinnig goede gezinsauto’s

Ford B-Max (2012 – 2018)

De carrosserie van de B-Max is zo geconstrueerd dat er geen verbinding tussen voor- en achterportier nodig is. Dat maakt achter instappen uiterst eenvoudig. Hij rijdt prima, al is de zitpositie wat hoog. De bagageruimte is met 318 liter wat krap voor dit type auto. Het verbruik bedraagt 1 op 15. Een autobedrijf in Goudswaard heeft een grijze B-Max 1.0 in een rijke Titanium-uitvoering (2013, 106.000 km) voor € 7.500.

Oordeel van de Wegenwacht

Bij de B-Max kent de Wegenwacht alleen wat elektronische euvels die vrijwel altijd onschuldig van aard zijn. Een motor die niet op het gaspedaal reageert, wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door een los contact bij het pedaal. Een losgetrilde nokkenassensor maakt dat de motor niet wil aanslaan.

Ford B-Max (2012 - 2018)

Skoda Yeti (2009 – 2017)

Qua ruimte is de Yeti een prima keuze. Vanwege zijn hoekige bouw vind niet iedereen het model even fraai. Op de achterbank kunnen ook volwassenen prima zitten. De zitpositie is wat hoog. De bagageruimte meet liefst 416 liter. Eenmaal op weg is de Yeti verrassend comfortabel. Een 1.2 benzineversie rijdt 1 op 14. In Den Haag adverteert een autobedrijf met een zilvergrijze 1.4 ’Elegance’ (2012, 123.000 km) voor € 7.250.

Oordeel van de Wegenwacht

De 1.2-liter benzinemotor heeft soms last van doorslaande bougiekabels. De krachtbron loopt dan op drie cilinders zodra er gas wordt gegeven. De Wegenwacht heeft dat zo verholpen. Een 1.2 die geen vermogen levert, kampt met een vastzittende ’wastegate’ op de turbo. Ook dat is voor de Wegenwacht een kleinigheid.

Skoda Yeti (2009 - 2017)

Honda Jazz (2008 – 2015)

Op zoek naar een gezinsauto is Honda misschien niet de eerste waaraan je denkt, maar dan doe je jezelf tekort. De ruimte van de Jazz is heel slim benut. De zitting van de achterbank kan ook tegen de rugleuning worden geplaatst. De reguliere bagageruimte meet 346 liter. De 1.2-liter benzine rijdt gemiddeld 1 op 15. Bij de merkdealer in Wateringen stuiten we voor € 7.450 op een knalrode 1.2 ’Cool’ (2011, 78.000 km).

Oordeel van de Wegenwacht

Als pechgeval is deze generatie van de Honda Jazz uiterst zeldzaam. Er is niet één euvel bekend dat vaker voorkomt.

Honda Jazz (2008 - 2015)

Ons advies

Opnieuw laten we de populaire merken bewust links liggen. Van deze drie is de Ford het slimste vanwege de bijzondere achterdeuren. De Skoda biedt de meeste ruimte, maar de Honda blijft nergens achter en is kwalitatief de betere auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.