Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 2 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor wie minder ook goed vindt: Hyundai i20 N-Line

Hyundai is een van de weinige spelers die nog een echte hot hatch in het B-segment aanbiedt. Maar voor wie het wel een onsje minder mag, zet het nu ook de N-Line op de prijslijst.

Da’s dus een i20 die er een beetje uitziet als een echte N, maar dat onderhuids niet is. Het hart van deze i20 N-Line wordt namelijk nog altijd gevormd door de 1,0-liter T-GDi-motor met 100 of 120 pk. Eerstgenoemde variant komt met een handgeschakelde zesbak, terwijl de 120 pk-versie een zeventraps DCT-transmissie krijgt. Bekende aandrijflijnen uit de reguliere i20, dus, al komt de N-Line niet met de 84 pk sterke instapmotor.

Hyundai i20 N Line is voorlopig topmodel

Karakterlijn

Bij deze N-Line gaat het om de looks, zowel op ex- als interieurniveau. Uiteraard heeft-ie een eigen voorbumper met een ‘grijze karakterlijn’ onder de grille, aldus Hyundai. Die grille is uiteraard uitgevoerd in zwart, en bevat een N Line-embleem. Aardig detail van die grille is het patroon, want als je goed kijkt, zie je finishvlaggen.

Ook de bilpartij van de i20 N-Line krijgt een eigen bumper, een dubbele uitlaat en een driehoekig mistachterlicht, uiteraard ook een knipoog naar de racerij. 17-inch lichtmetaal en een two tone-kleurstelling maken het sportieve geheel af.

Rode accenten

Het interieur is uiteraard ook door Hyundai aangepakt middels rode stiksels en diverse N-Line logo’s op de stoelen en het stuurwiel. De pedalen hebben een aluminium design, terwijl het stuurwiel en de pookknop een zogenaamde ‘lederlook’ hebben. Ook op de luchtroosters en de deurgrepen vind je de rode kleur terug.

Uiteraard kleedt Hyundai deze i20 N-Line ook wat dikker aan. Onder andere een audiosysteem van Bose, getint glas, led-verlichting en zwarte hemelbekleding horen bij de standaarduitrusting. Wie voor de 120 pk sterke i20 N-Line met DCT-automaat gaat, krijgt bovendien schakelflippers achter het stuur.

Prijs i20 N-Line

De Nederlandse importeur geeft de N-Line direct een prijs mee, want de quasi-sportieveling staat voor 24.435 euro op de prijslijst. Het betreft dan de 100 pk-versie. De sterkere variant is er vanaf 26.535 euro. Flink meer dan de reguliere i20 met 100 pk, want die staat voor 16 mille op de prijslijst. Overigens had de N-Line er volgens de oorspronkelijke planning al moeten zijn. Toen de Koreanen in de nazomer van 2020 het doek van deze i20 hadden getrokken, stelde het dat de sportieveling in de lente van 2021 al geleverd werd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.