Milo Casteleijn
Milo Casteleijn Occasions 20 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie persoons­vriendelijke bestelwagens voor € 2500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke kleine bestelwagen die ook personen kan vervoeren koop je voor maximaal 2500 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Personenversies van kleine bestelwagens zijn nieuw nauwelijks nog te betalen vanwege de torenhoge belasting die je erover moet afdragen. Tweedehands is dat een ander verhaal. Voor een klein prijsje koop je een hele praktische gezinsauto. Denk eens aan een van deze drie!

Occasions: drie persoons­vriendelijke bestelwagens getipt

Fiat Doblò (2000 – 2010)

Eenmaal gewend aan de hoge zit achter het stuur rijdt de eigenwijze Fiat verrassend lekker. Op snelheid is het busje stiller dan je verwacht. Standaard heeft de Doblò twee schuifdeuren en de bagageruimte bedraagt 750 liter met de achterbank overeind! Als je vaak wat vervoert, zouden wij voor de 1.6 gaan. Bij een autobedrijf in Nijkerk hebben ze er eentje in het zilvergrijs (2003, 152.000 km) voor € 2.395.

Oordeel van de Wegenwacht

De individuele bobines kunnen de geest geven waardoor de motor op drie cilinders gaat lopen. Zolang aan het juiste onderdeel valt te komen, helpt de Wegenwacht je weer op weg. Kleine elektronische euvels zoals een dashboard dat dienst weigert, zijn vaak een kwestie van een los massacontact. Het gaspedaal werkt elektronisch en kan vervuilen; daardoor werkt het dan niet meer.Fiat Doblò (2000 - 2010)

Peugeot Partner (1996 – 2008)

De Partner is het zustermodel van de Citroën Berlingo. Hij is berekend op aardig wat gewicht achterin en rijdt comfortabeler als je inderdaad iets bij je hebt. De hoge zit hoort bij dit type auto. Het interieur is heerlijk ruim. De fijnste motor is de wat latere 1.6-liter zestienklepper.
Die is ook het zuinigst. Bij een autobedrijf in Zwaag vinden we een zilvergrijze (2003, 186.000 km) met twee schuifdeuren voor € 2.450.

Oordeel van de Wegenwacht

De benzinemotoren die Peugeot in deze modelgeneratie van de Partner gebruikte, willen via de koppakking weleens olie lekken. Dat gaat lang goed, mits de olie op peil blijft. Zodra dit niet meer het geval is, moet er een nieuwe koppakking in. De motor kan oververhit raken wanneer de koelvin niet aanslaat. Dat hoor je niet, dus let op de waarschuwingslampjes!

Peugeot Partner (1996 - 2008)

Renault Kangoo (1997 – 2007)

Z’n ronde vormen geven de Kangoo een vriendelijk uiterlijk. Achterin past minimaal 660 liter bagage. Twee schuifdeuren zijn standaard en je treft in het interieur overal opbergvakken aan. Op de weg is de Kangoo wat gevoelig voor zijwind. De 1.6-liter benzinemotor is sterk genoeg voor alledaags gebruik. In Lemmer biedt een autobedrijf een zilvergrijze, rijk uitgeruste Privilège aan (2004, 186.000 km) voor € 2.449.

Oordeel van de Wegenwacht

De elektronica in de Kangoo zorgt weleens voor storingen. De losse bobines kunnen zonder aanleiding stoppen. Dat euvel kan ook na vervanging van het bewuste onderdeel nog een paar keer terugkomen. Een kapotte temperatuurzender laat de motor slecht lopen. Geeft de krukas-sensor de geest, dan stopt de krachtbron zelfs helemaal!

Renault Kangoo (1997 - 2007)

Ons advies

Kijk tijdens je zoektocht goed of je inderdaad te maken hebt met een personenuitvoering. Bestelwagens als deze worden ook vaak geadverteerd zonder btw! In dit geval zouden we de voorkeur geven aan de Fiat Doblò.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.