Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 27 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie jong gebruikte blik­vangers voor maximaal € 20.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke jong gebruikte blikvanger is een aanrader voor maximaal € 20.000? De redactie van Autovisie selecteert samen met de ANWB de beste occasions.

Op zoek naar een auto die je gemakkelijk terug vindt op het parkeerterrein zonder dat je de gebruiksmogelijkheden van zo’n excentriekeling uit het oog verliest? Wij tippen deze drie occasions.

Occasions: onze drie tips voor jong gebruikte blik­vangers

Toyota C-HR (2017 – heden)

Na enkele jaren geldt het uiterlijk nog altijd als onderscheidend. Vanwege het lijnenspel doet de auto achterin claustrofobisch aan, maar de geboden binnenruimte is in orde. Wie niet zoveel rijdt, kan prima uit de voeten met de 1.2 Turbo. Zoals de donkergrijze ’First Edition’ (2016, 39.000 km) bij de merkdealer in Amsterdam Zuid-Oost voor € 19.980.

Oordeel van de Wegenwacht

De CH-R is technisch nauw verwant aan andere Toyota’s. De meeste uitvoeringen hebben een hybride aandrijflijn. Op een mogelijk lostrillende stekker na gelden die als probleemloos. Dat geldt trouwens ook voor de versies met een 1.2 liter benzinemotor onder de kap. Daarvan kent de Wegenwacht geen enkel euvel.

Occasions Toyota C-HR

Suzuki Vitara (2015 – heden)

Van buiten is de Vitara misschien wat minder uitgesproken. De Suzuki is wel ruim en comfortabel. Prettig is dat (bijna) alle uitvoeringen standaard zijn uitgerust met adaptieve cruisecontrol. Ook mooi: zo’n Vitara rijdt zomaar 1 op 15! Bij een autobedrijf in Etten-Leur staat voor € 19.950 een prachtige donkerblauwe 1.6 ’Experience’ (2017, 42.000 km).

Oordeel van de wegenwacht

Suzuki is typisch zo’n merk dat de sterke reputatie van Japanse merken onderschrijft. Bij de Wegenwacht is niet één euvel bekend dat karakteristiek is voor de Vitara.

Suzuki Vitar Occasions

Nissan Juke (2010 – 2020)

De Juke is zo’n auto die je aanbidt of verafschuwt. Behoor je tot de eerste categorie, dan is de bijzondere Nissan een aanrader. De zit is wat hoger en voorin is de Juke lekker ruim (achterin wat minder). Hij is ook nog eens comfortabel geveerd. Bij de Nissan-dealer in Zwaag kun je voor € 19.950 terecht voor een blauwe 1.2 DG-S N-Connecta (2019, 4800 km).

Oordeel van de wegenwacht

Bij de Juke kent de Wegenwacht wat kleinigheidjes die weleens voorkomen, maar in de regel vallen die ter plekke op te lossen. Een losse turbodruksensor of een kapotte nokkenassensor bijvoorbeeld. Bijzonder is een weigerachtige keuzehendel van de automaat, omdat de remlichtschakelaar kapot is.

Occasions Nissan Juke

Ons advies: jong gebruikte blik­vangers voor € 20.000

De beste deal is in dit geval de Nissan Juke, maar koop dat model niet als je ’m niet mooi vindt want hij went nooit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.