Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie fijne forensauto’s voor minder dan € 2000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke auto is perfect voor nieuwe forensen die nu liever niet met de trein reizen? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Geen zin om in deze tijd met het openbaar vervoer te reizen? Dan ben je niet de enige. De vraag naar betaalbare gebruikte auto’s is momenteel groot, maar wij tippen drie minder voor de hand liggende occasions.

Occasions: onze tips voor fijne forensauto’s

Kia Picanto (2003 – 2011)

Natuurlijk is de Picanto klein en minder geschikt om dagelijks honderd kilometer woon/werkverkeer mee te rijden. In de stad echter een prima formaatje, lekker wendbaar en overzichtelijk. De bagageruimte is met 155 liter bescheiden. Het praktijkverbruik schommelt rond 1 op 15. Bij een autobedrijf in Heerhugowaard wordt voor € 1.999 een oranje X-tra-uitvoering (2004, 103.000 km, eerste eigenaar!) te koop aangeboden.

Oordeel van de Wegenwacht

Bij deze generatie Picanto’s komt het voor dat de brandstofpomp ermee ophoudt. De motor stopt dan ook! Die pomp zit ìn de brandstoftank, maar vaak is het een kwestie van een slecht contact en dat lost de Wegenwacht op. Als de accu los of leeg is geweest, kan de Kia zijn sleutel niet meer herkennen. Dan moeten alle sleutels (ook de reserve!) opnieuw worden ingelezen.

Kia Picanto (2003 - 2011)

Nissan Almera (2002 – 2008)

De Almera is kwalitatief uitstekend. De driedeurs carrosserievariant is het minst gewild; dat kan als occasionkoper interessant zijn! De maandlasten liggen bij dit type Nissan wat hoger, maar daarvoor koop je wel een ruimere en comfortabeler auto dan de andere twee. Reken op 1 op 13. We vinden een keurige zilvergrijze driedeurs 1.5-liter benzineversie (2002, 102.000 km) bij een autobedrijf in Purmerend voor € 1.850.

Oordeel van de Wegenwacht

Van de Almera weet de Wegenwacht maar één kleinigheidje te noemen. Er kunnen namelijk vocht en vuil in de stekker van de motormanagementcomputer terecht komen. In de regel wil de motor dan niet aanslaan, terwijl de startmotor als een dolle draait. De Wegenwacht haalt de bewuste stekker los, maakt hem schoon en zet ‘m weer goed vast.

Nissan Almera (2002 - 2008)

Suzuki Ignis (2001 – 2006)

Je zou de oorspronkelijke Suzuki Ignis als een vroege cross-over kunnen zien. Hij zit hoger dan een normale hatchback. De Ignis biedt genoeg ruimte voor vier volwassenen. De kofferbak meet slechts 180 liter. De Ignis rijdt gemakkelijk en is aangenaam wendbaar. Met een nette rijstijl is 1 op 15 goed te doen. Een autobedrijf in het Brabantse Goirle heeft een blauwe ’First Edition’ (2001, 128.000 km) voor € 1.950.

Oordeel van de Wegenwacht

De achterremmen van deze modelgeneratie van de Ignis maken weleens onheilspellende geluiden. Dat komt vooral door inwendige roest, als gevolg van te weinig gebruik. Rijden met die Suzuki! Dat is de beste remedie.

Suzuki Ignis (2001 - 2006)

Onze keuze

De Kia is ideaal als je een kleine auto zoekt. De Suzuki is leuk en praktisch. Maar de Nissan wint het pleit, want zoveel auto voor zo’n bescheiden prijs? Dat is bijna diefstal!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.