Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ford Fiesta ST Edition, de stuggere Fiesta ST

De Ford Fiesta ST was de eerste ‘Hot Hatch’ met een driecilinder. Van de iets comfortabelere ST dan zijn voorganger komt nu een stuggere versie, de Ford Fiesta ST Edition.

Tijdens de test van de huidige Ford Fiesta ST merkte wij dat-ie een stuk minder stug is dan zijn voorganger, dit komt mede door de adaptieve dempers. Ideaal voor dagelijks gebruik, maar als je echt wilt knallen met je Fiesta dan wil je liever iets wat net zo bikkelhard is als zijn voorganger.

Schokdempers

De nieuwe ST Edition heeft instelbare schokdempers, waarmee de Fiesta 15 mm aan de voorkant en 10 mm aan de achterkant kan dalen. Naast in hoogte verstellen kun je de schokdempers ook op 12 ‘bumps’ en 16 ‘rebound’ manieren instellen. Hierdoor kun je de Fiesta stugger instellen dan een standaard ST en zou je de wegligging dus verbeteren.

Ford Fiesta ST Edition
Ford Fiesta ST Edition

Design

De Ford Fiesta ST Edition staat op 18 inch lichtmetalen velgen. Dit setje is twee kilo lichter dan bij de normale ST. Naast de zwarte velgen zijn de accenten ook donker gekleurd. Zo is het hele dak zwart en zijn de grille, spoiler, diffusor en spiegels ook verduisterd. De zwarte accenten worden overtroffen door de knalblauwe lak van de Fiesta, Azura Blue. Deze kleur wordt verder doorgevoerd in het interieur van de speciale editie.

Interieur

De stiksels op het stuur, in de stoelen en op de handrem allemaal zijn ze dezelfde felblauwe kleur. Echter is aan de binnenkant niet gekozen voor zwarte details maar zijn de startknop, decoratiestrips en klokkenpanel met een carbonlook aangekleed.

Ford Fiesta ST Edition interieur
Ford Fiesta ST Edition interieur

Motor

De Ford Fiesta ST Edition wordt geleverd met dezelfde 1.5 liter driecilinder als de ‘normale Fiesta ST’. Deze driepitter is goed voor 200 pk en 290 Nm.

Deze Editie van de Fiesta zal niet in grote getalen op onze wegen verschijnen. Totaal worden er maar 500 ST Editions in Europa geleverd, 300 daarvan gaan naar ‘Hot Hatch land’ Engeland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.