Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 5 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie kleine, bijna nieuwe gezins­auto’s voor € 12.500 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke praktisch nieuwe gezinsauto is een aanrader voor maximaal € 12.500? De redactie van Autovisie selecteert samen met de ANWB de beste occasions.

Een beetje B-segmenter kost zomaar 17 mille. Veel geld voor een kleine gezinsauto. Er eentje kopen die zo goed als nieuw is, scheelt je tot wel €10.000. Zoals een van deze drie occasions!

Occasions: tips voor kleine, bijna nieuwe gezinsauto’s

Volkswagen Polo (2017 – heden)

Zelfs met de 1.0-liter instapmotor is de Polo stil, comfortabel en vlot genoeg. Daarbij biedt de kleine Volkswagen genoeg binnenruimte voor vier volwassenen plus hun bagage (de kofferbak is 355 liter groot). We vinden we een witte 1.0 Trendline (€ 12.499, 2018, 23.000 km) bij een autobedrijf in Brouwershaven. Acht mille minder dan voor een vergelijkbare nieuwe.

Oordeel van de Wegenwacht

Polo’s met een 1.0 liter driecilinder benzinemotor hebben weleens last van een niet goed functionerende gasklep. Die moet worden vervangen. ‘Klapperende’ geluiden uit de motorruimte klinken ernstig, maar die verdwijnen vanzelf wanneer er voldoende oliedruk is opgebouwd.

Volkswagen Polo occasions

Ford Fiesta (2017 – heden)

Een Fiesta is een erg goed rijdende auto, met een verfijnde wegligging en voldoende rijcomfort. De leef- en bagageruimte (minimaal 303 liter) zijn alleen krapper dan bij de concurrentie. Bij een autobedrijf in Vaassen verkopen ze een witte 1.1 Trend (2018, 39.000 km). Prijs: € 12.499, € 4.750 minder dan voor een identiek, nieuw exemplaar.

Oordeel van de wegenwacht

Van deze generatie Fiesta kent de Wegenwacht alleen wat onschuldige problemen van elektronische aard. Niet goed vastzittende stekkers bijvoorbeeld, die ervoor kunnen zorgen dat de auto ’stroomdood’ lijkt. Bij de Wegenwacht helpen we je in al die gevallen weer moeiteloos op weg.
Ford Fiesta Occasions

Toyota Yaris (2017 – 2020)

Bij zijn introductie was de Yaris de ruimste in zijn klasse. Op de achterbank, maar ook in de kofferbak, waar je 347 liter aan spullen kwijt kunt. Bij de Toyota-dealer in Gorinchem vinden wij een leuke, knalrode 1.0 Comfort (2018, 28.000 km) voor exact € 12.500. Het prijsverschil met de meest betaalbare nieuwe Yaris is bijna tien mille!

Oordeel van de wegenwacht

Dit type Yaris is opnieuw zo betrouwbaar als wat. Er is een paar kleinigheden bekend die weleens voorkomen. Storing in het keyless-entry systeem is gemakkelijk op afstand te verhelpen; je hoeft de Wegenwacht dan alleen maar te béllen. Een hybride versie die niet wil starten, krijgen we ook weer met een trucje aan de praat.

Toyota Yaris occasions

Onze keuze

De besparing is sterk afhankelijk van de huidige uitvoeringen; alleen de Fiesta blijkt één op één vergelijkbaar. Als totaalpakket zouden we in dit geval kiezen voor de Volkswagen Polo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.