Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Instagram-account MercedesBenz_de gehackt

Het Instagram-account Mercedesbenz_de is dinsdagavond gehackt. De hackers noemen zich ‘Catz’ en vragen de steun van de volgers om ook het Volkswagen-profiel over te nemen.

Het Mercedes-account kent liefst 6,7 miljoen volgers. Volgens de autobouwer werd de hack snel ontdekt en ondernam het autoconcern direct actie door Instagrams moederbedrijf Facebook te informeren. Volgens van het account haakten in korte tijd snel af. Rond 23.00 uur telde het account nog ongeveer 80.000 volgers.

“BMW is veel beter”

Gedurende de avond plaatsten de hackers verschillende berichten op het account. In eerste instantie verschenen berichten over een inzamelingsactie tegen mensen in hongersnood en verscheen een foto van een BMW met de begeleidende tekst “BMW is veel beter”. Daarna maakte de groepering zich al snel kenbaar, waarna ook de profielfoto werd aangepast. Op het account werd een link toegevoegd waar volgers donaties kunnen doen via cryptovaluta Bitcoin. Het Instagram-account is overigens nu verwijderd. Een van de laatste wijzigingen op het officiële Mercedes-Account betrof een oproep om ook Volkswagen op Instagram over te nemen. De hackers zouden dat doen bij een bepaald aantal volgers.

Foto’s van het gehackte account werden al snel via andere social media gedeeld. De pagina van de fabriek is nog actief. Dat account telt bijna 27 miljoen volgers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.