Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Peugeot 208 GTi, ‘fraaier dan een Fiesta’

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een leuke  occasion: de Peugeot 208 GTi.

De eerste generatie 208 kwam in 2012 op de markt. Niet alleen als goedkoop, energiezuinige – en saaie – stadautootje, maar ook als sportieve GTi.

Peugeot 208 GTi vs Ford Fiesta ST

Autovisie reed in 2016 met de Peugeot 208 GTi 30th Anniversary en vergeleek ‘m met de Ford Fiesta ST. “De verlaten parkeerplaats bij Zufahrt Breidscheid is vandaag een gepaste locatie om de Fiesta ST en 208 GTi voor het eerst met de neuzen tegenover elkaar te zetten.”

occasion, Peugeot 208 GTi,
(Afbeelding: AutoTrack)

“Omdat de tijden van uitgeklopte wielkasten en motorkappen met wilde luchtinlaten in deze klasse (helaas) verleden tijd zijn, compenseert de Peugeot 208 GTi voor zijn tamelijk gewone en vanuit sommige hoeken bekeken zelfs zielige voorkomen met een gave spoilerset, zwarte spatbordverbreders en velgen die de wielkasten tot aan het randje vullen. En dan is er natuurlijk dat bizarre kleurenschema, een optie van bijna 1000 euro. Wees niet bang: de GTi is er ook in het wit, zodat met een eigenhandig aangebracht Peugeot-Talbot regenboogje in de grille een even aansprekend als historisch verantwoord uiterlijk kan worden gerealiseerd.”

“Het interieur van de standaard Peugeot 208 GTi was al fraaier dan dat van de Fiesta, dat van de 30th Anniversary is van een andere klasse. De twee voortreffelijk zittende kuipstoelen zijn het middelpunt van een interieur dat van de donkere dakhemel tot de rode vloermatten smaakvol en sportief is ingericht, met op de juiste plaatsen een lapje alcantara of een rood stikseltje. Wat natuurlijk blijft, is die rare zitpositie met het kleine stuurtje op schoot en de tellers daarboven. Maar daar valt echt wel aan te wennen.”

208 pk

“Door Peugeot werd nog 8 pk extra voor de 1.6 THP gevonden in het faceliftmodel, wat het totaal op 208 (!) pk brengt. […] Kers op de mechanische taart is het Torsen-sperdifferentieel dat de voorwielen tijdelijk aan elkaar last als het gas erop gaat. Stopkracht is afkomstig van vierpots Brembo-remmerij plus grotere schijven.”

Peugeot 208 GTi occasion

Autovisie vindt een Peugeot 208 GTI uit 2017 met 17.501 kilometer op de teller. De auto heeft pas een eigenaar gehad en is origineel in Nederland geleverd.

occasion, Peugeot 208 GTi,
(Afbeelding: AutoTrack)

Echt goedkoop is de Peugeot 208 GTI niet, de verkoper vraagt net geen 19 mille voor de sportieve Fransman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.