Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Chevrolet Corvette C3, ‘een hondstrouwe labrador’

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Chevrolet Corvette C3.

In 1969 kwam de C3-generatie van de Chevrolet Corvette op de markt. De carrosserie en het interieur werden herzien ten opzichte van de C2-modellen, maar de V8-motoren en het chassis bleven hetzelfde.

Plastic fantastic

Het interieur vond Autovisie, dat in 2021 nog met de Corvette C3 Convertible reed, allesbehalve een upgrade. “In het interieur heeft het overvloedige chroomwerk van de C2 plaatsgemaakt voor plastic fantastic met wat nepfineer.”

“Heel even overheerste teleurstelling, omdat de C3 de tierlantijntjes van weleer miste. De jaren van tonnen chroom en vinnen tot de hemel waren echter definitief voorbij. […] Ook al blinken zijn bumpers, dorpels en wielen feller dan een spiegel, toch verleidt deze C3 voornamelijk met voluptueuze, doch volledig uitgebalanceerde vormen en proporties, die ondeugend knipogen naar het befaamde Coca Cola-flesje.”

Eerste Chevrolet Corvette Z06 voor recordprijs geveild

“GM snapte als geen ander dat er onbeschoft veel geld viel te verdienen met smakelijke opties en de gemiddelde catalogus was dan ook dikker dan een telefoonboek. Vooral het aanbod aan motoren en versnellingsbakken was verpletterend en van zeven beschikbare achterbrugverhoudingen krijgen zelfs Formule 1-coureurs keuzestress.”

Een heerlijke échte Amerikaan

“Al is het wel retecool om op de bestelbon een ‘rockcrusher’, een ‘heavy-duty’, ‘close-ratio’ manuele vierbak aan te vinken. Voorin lag altijd een V8, aanvankelijk variërend van een 5,4-liter 327 cu ‘small block’ met 350 pk, tot een rits 7-liter ‘big blocks’ die tot 435 pk leverden.”

“Om de sportieve intenties duidelijk te maken bestaat het Corvette-logo naast de Chevrolet-vlag uit een racevlag. De dubbelloops achterlichten vonden hun Europese tegenhanger bij Ferrari.”

Uw Garage: Chevrolet Corvette C3 (1982)

“Terwijl Engelse of Italiaanse tijdgenoten vaak nukkig zijn, serveert dit ‘hok’ autorijden op zijn eerlijkst: gewoon gas erop, schakelen en gáááááááán, in iedere porie genietend van die blaffende V8 en de ruggengraat-krommende bak koppel die bij ieder toerental onder het gas schuilt. Het wordt allemaal zo gul geserveerd, dat zelfs gedistingeerde culturo’s vanzelf Dukes of Hazzard-gewijs gaan ‘yeehaa-en’. Niettemin blijft dit geweld eenvoudig beheersbaar. Hij is als een goeiige, hondstrouwe labrador: altijd hongerig naar avontuur, zelf nauwelijks beseffend hoe beresterk hij is.”

De Chevrolet Corvette C3 occasion

Autovisie vindt een Chevrolet Corvette C3 Convertible als occasion met iets meer dan 35.000 kilometer op de teller. De Amerikaan heeft een V8 met een slagvolume van 350 cu (5,7 liter).

occasion, Chevrolet Corvette C3
(Afbeelding: AutoTrack)

De Corvette komt uit 1974 en is in 1990 ingevoerd in Nederland. Voor de Corvette vraagt de verkoper 27.500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.