Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 21 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt Audi RSQ8: ‘poor man’s Lamborghini Urus’

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien. Ditmaal staat er een gigantische en gigantisch snelle auto te koop: de Audi RSQ8.

Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Audi RSQ8: ‘poor man’s Lamborghini Urus

De Audi RSQ8 is het absolute topmodel van de Q8 en meer dan een ‘poor man’s Lamborghini Urus’. Hoewel de Italiaan zijn Duitse broer op prestatieniveau overklast, blijft de Audi een bijzondere verschijning. En echt voor arme mensen, is de auto met een prijskaartje van meer dan 2 ton niet.

Audi RSQ8, Domeinen Roerende Zaken, Nederlandse overheid, occasion
(Afbeelding: DRZ)

Als je een auto zoekt waarmee indruk wil maken als je voor komt rijden, is deze Audi RSQ8 zeer geschikt. Ondanks dat de occasion die wordt verkocht bij de overheid volledig zwart is. Val je met dit gevaarte sowieso op. Is het niet door zijn uiterlijk, dan is het wel door zijn geluid.

Onder de motorkap ligt namelijk een bulderende V8 met een slagvolume van 4,0 liter. Dit krachtcentrale levert een vermogen van 600 pk en is goed voor 800 Nm aan trekkracht. Met behulp van een achttraps automatische versnellingsbak en vierwielaandrijving sprint de bijna 2.300 kilogram zware Audi RSQ8 in 3,8 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 kilometer per uur.

De occasion bij de Nederlandse overheid

De Audi RSQ8 occasion die wordt aangeboden bij de overheid komt uit 2021 en is ongeveer een jaar later in Nederland ingevoerd. De kilometerteller staat op net geen 20.000. Ondanks de lage kilometerstand zijn er wat krassen te vinden op de motorkap en net boven de grille. Op de foto lijken ze niet erg diep. Wellicht zijn ze nog weg te poetsen.

Klik hier om naar de advertentie te gaan.

Lamborghini Urus Performante: Sta op voor de crossover-koning!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.