Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 22 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt Bentley Bentayga diesel V8

Jaarlijks neemt de Nederlandse overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien. Ditmaal staat er een dikke diesel te koop: een Bentley Bentayga.

Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Nederlandse overheid verkoopt Bentley Bentayga occasion

De Bentley Bentayga kwam in 2016 op de markt en werd direct met een dikke dieselmotor geleverd. Ook was er een 6,0-liter W12 leverbaar die goed is voor 608 pk en 900 Nm aan koppel.

Een dikke diesel V8

De diesel levert evenveel koppel al vanaf 1.000 toeren per minuut tot 3.250 toeren per minuut. Dit is mede te danken aan de elektrische compressor die al bij 1.000 toeren meedoet. Het maximale vermogen van 435 pk is beschikbaar bij 3.750 toeren per minuut.

Bentley Bentayga, overheid, domeinen roerende zaken, occasion
De gevonden occasion bij de Nederlandse overheid. (Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

De grote dieselmotor van de Bentley Bentayga is gekoppeld aan een achttraps automaat. Mede door de vierwielaandrijving sprint het kolos van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,8 seconden. De topsnelheid ligt op 270 kilometer per uur.

Bentley Bentayga, overheid, domeinen roerende zaken, occasion
De gevonden occasion bij de Nederlandse overheid. (Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

Naast een krachtige aandrijflijn is de Bentley Bentayga natuurlijk ook super luxe. Met dure opties, hoge kwaliteit materialen en veel handwerk is de SUV een echte Bentley. Productie van elk model kost zo’n 130 uur. Voor een gemiddelde auto is dit zo’n 30 uur.

De occasion bij de Nederlandse overheid

De Bentley Bentayga diesel bij die bij de overheid wordt aangeboden komt uit 2016 en is in 2018 ingevoerd naar Nederland. De kilometerteller staat op bijna 83.000 en de auto ziet er op het oog nog goed uit. Enkel een velg lijkt wat schade te hebben.

De occasion heeft een catalogusprijs van bijna 300.000 euro. De goedkoopste Bentayga Diesel occasion met vergelijkbare kilometerstand kost net geen 148 mille. Zou iemand meer dan een ton betalen voor een Bentley van Domeinen Roerende Zaken? Klik hier voor de advertentie.

Nederlandse overheid verkoopt origineel Nederlandse Hummer H2 met lage kilometerstand

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.