Bart van den Acker
Bart van den Acker Occasions van maximaal € 10.000 7 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze betrouwbare occasion koop je voor minder dan 10.000 euro

Je hebt een auto nodig, een vijfdeurs hatchback is handig, waarvan je zorgeloze betrouwbaarheid verwacht. Je bent verstandig genoeg om te snappen dat populariteit de prijzen opdrijft. Voor je budget van tien mille laat je de bestsellers dus lekker staan.

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Autovisie selecteert wekelijks de drie beste occasions in een segment.

Occasion voor 10.000 euro

Ditmaal gaan we op zoek naar een degelijke eerste occasion voor maximaal 10.000 euro. Vandaag lichten we de tweede occasion uit. Vind je de Mazda 3 niets? Kijk dan naar de occasions van dinsdag en zaterdag.

Mazda 3 (2009 – 2013)

Mazda’s middenklasser is typisch een auto zonder haken en ogen, maar ook zonder absolute uitschieters. Hij haalt overal voldoendes, maar nergens een 10. Hij heeft prima voorstoelen, stuurt en schakelt fijn, maar de afstemming van het onderstel is wat hard. Achterin is de 3 ook best ruim, de bagageruimte is met 340 liter juist wat krap, vergeleken met de concurrentie.

De 1,6 liter motor is sterk en soepel genoeg, gemiddeld draait die zo’n 1 op 14. Er zijn veel trouwe Mazda-rijders en dat is met al die goede eigenschappen ook best begrijpelijk. Bij een autobedrijf in IJsselmuiden staat een keurige, rijk uitgeruste, donkerblauwe 1.6 ‘Navigator’ op mooie wielen (2012, 96.000 km) voor 9.950 euro.

Hier moet je op letten bij de occasion

Het kan voorkomen dat één van de accu’s de geest geeft. Exemplaren met een stop-/startsysteem hebben er namelijk twee. Als de Mazda op leeftijd raakt, is het geen gek idee deze preventief te vervangen, als de auto toch een grote beurt krijgt.

Het is bij zo’n beurt ook slim de banden voor-achter te wisselen, dat voorkomt ‘cuppen’ van de achterbanden, wat een hoop bandenlawaai in het interieur veroorzaakt. Kiezen voor kwaliteit als er nieuwe banden nodig zijn voorkomt dit ook!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.