Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 16 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Amerikaanse auto’s zijn nu verrassend betaalbare occasions

Altijd al een Amerikaanse auto willen hebben? Dan moet je eens een bezoekje brengen aan de tweedehandsmarkt. Daar staat een aantal interessante en relatief betaalbare occasions te koop.

Wie een Amerikaanse auto die hier nooit is geleverd op Nederlandse bodem wil rijden, zal er een moeten importeren. Dit kost de nodige moeite. Een andere optie is het laten doen, maar dat kost weer de nodige centen.

Amerikaanse auto als occasion

Gelukkig vind je op tweedehandssites zoals Gaspedaal.nl veel Amerikanen als occasion. Daarbij heeft een ander die moeite dus al gedaan. Veel muscle cars zijn zelfs opvallend betaalbaar. Zo heb je een Chevrolet Camaro al voor nog geen vier mille en een Ford Mustang kun je zelfs voor nóg minder oppikken. Voor dat geld vind je echter veelal de minder geliefde modellen uit de nineties.

Amerikaanse auto dodge challenger occasion occasions
Een Camaro uit de jaren ’90. (Afbeelding: Chevrolet)

Volgens velen hadden Ford en Chevy de smaak pas weer rond 2005 à 2006 te pakken, toen van beide modellen de vijfde, hoekigere generatie verscheen. De derde van het bekende muscle car-trio – de Challenger – had geen variant in de jaren ’90. Vlak nadat de vijfde generatie van de Mustang en Camaro verschenen, hintte Dodge echter op een comeback van de Challenger. Dit model kwam in 2008 op de Amerikaanse markt.

Ford Mustang voor 12 mille

Een Ford Mustang uit deze periode tik je zowel als cabriolet als coupé vanaf zo’n twaalf mille op de kop. Daarmee is het de goedkoopste van de drie uit deze periode. Momenteel staat op Gaspedaal.nl ook een tweetal Challengers in Nederland te koop, maar die missen nog een gele kentekenplaat en hebben al de nodige mijlen op de teller. Challengers met iets minder ervaring waarmee je direct de weg op mag, zijn – evenals vijfde generatie Camaro’s – een tikkeltje prijziger. Daarvoor betaal je al snel meer dan 20.000 euro.

In alle gevallen tref je bij de goedkoopste exemplaren geen V8 onder de motorkap, zoals het volgens veel liefhebbers wel hoort, maar een V6. De 3,6-liter zescilinder in de Dodge Challenger produceert ruim 300 pk net als de 3,6-liter V6 in de Camaro. De goedkopere en veelal iets oudere Ford Mustang-exemplaren hebben met hun 4,0-liter V6 iets meer cilinderinhoud, maar wel zo’n 90 rodeopaarden minder under the hood.

Amerikaanse occasions met V8

Behoor jij tot de groep bij wie een achtcilinder een vereiste is in een Amerikaanse auto? Dan zal je even door moeten sparen. Mustangs met V8 worden aangeboden vanaf zo’n zestien mille. Degelijke Camaro’s klimmen al richting de 28.000 euro en voor Challenger met V8 passeer je zelfs al gauw de 30.000 euro-grens. Misschien toch maar voor een V6 of zelfs een nineties-exemplaar gaan.

Audi TT versus BMW Z3: welke spotgoedkope cabrio-occasion is beter?

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.