Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Is deze Mansory Range Rover de foutste SUV die je kan kopen?

Mansory kennen we van de extreme designuitspattingen die eigenlijk altijd opvallen. Desondanks is deze Range Rover is zelfs voor Mansory een ‘foute’ SUV.

Hoewel ‘fout’ volledig subjectief is, kan je de auto allesbehalve subtiel, onopvallend of elegant noemen. Of je het nou mooi vindt of niet, het is in ieder geval wel uniek.

De foutste SUV?

De Mansory-versie van de Range Rover sport is niet enkel ‘show’. De tuner heeft de 4,4-liter V8 90 pk en 120 Nm extra gegeven. Standaard levert het motorblok 530 pk en 730 Nm aan koppel. Nu is er 620 pk en 850 Nm beschikbaar.

Mansory, range rover, foutste suv
Indrukwekkend is de neus in ieder geval wel. (Afbeelding: Mansory)

Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de kolos nu in 4,3 seconden. Het verbruik is dan ook flink. Gemiddeld 13,1 liter op 100 kilometer.

Mansory, range rover, foutste suv
De achterkant van de aangepaste Range Rover. (Afbeelding: Mansory)

Het design van de Range Rover is typisch Mansory: grote luchtopeningen in de motorkap, side skirts, een flinke diffuser en gigantische 24 inch wielen.

Interieur Range Rover Mansory

Ook het interieur is onder handen genomen. Zo staat er Mansory op de carbon-instaplijsten en is het logo in de vloermatten geborduurd. Of de stoelen en het dashboard ook veranderd zijn, laat de tuner niet zien.

Mansory, range rover, foutste suv
De zijkant van getunede Range Rover.

Zonder bodykit

Hoewel de Range Rover met bijzondere bodykit en tuning opvalt, is de standaard Range ook niet ingetogen. In onderstaande video neemt Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma je mee in de Range Rover. Of de vijfde generatie zich nog steeds een luxury-SUV mag noemen, laat hij je weten.

Mansory Rolls-Royce Cullinan

Wil je meer van de tuner zien? Klik dan hier om de Rolls-Royce Cullinan Mansory te bekijken. Deze andere Britse SUV is wellicht nog indrukwekkender dan de Range Rover. Het prijskaartje is in ieder geval een flink stuk groter dan van de Range.

Dit doet tuner Mansory met een Rolls-Royce Cullinan | Sjoerds Weetjes 320

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.