Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Nieuws 22 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoektoch naar spanning: Mégane E-Tech Electric vs. Cupra Born

De Cupra Born en Renault Mégane E-Tech hebben we allebei bestempeld als EV’s waarin een autolief hebber zich ook een beetje begrepen voelt. Bij welke springt de vonk het meeste over?

Fotografie: Martijn Bravenboer

Dunne spoeling in de prijsklasse

Na bijna vier maanden duurtest heeft de Cupra Born niet veel geheimen meer voor de redactie. We hebben ‘m intussen leren waarderen als een prettige allrounder, die dankzij een uitgekiende gewichtsverdeling en achterwielaangedreven platform toch elke dag in staat is om een klein beetje rijplezier aan de dag toe te voegen.

De spoeling onder de EV’s in deze prijsklasse is dun, dus veel alternatieven zijn er niet voor de zelfverklaarde autoliefhebber. Maar met de Mégane E-Tech is er een interessante nieuwe kaper op de kust verschenen, zo ondervonden we toen die onlangs te gast was in het kader van de Car of the Year verkiezing. Die wist ‘ie niet te winnen, maar onze aandacht wel.

Geduchte concurrenten

De compacte afmetingen, het betrekkelijk lage gewicht en de afstelling van besturing en onderstel maken ‘m een van de lichtvoetigste elektrische auto’s op de markt. Maar er is uiteraard meer in het leven dan plezier maken. Op papier lijken de prijzenen prestaties van de Born en Mégane tot in het laatste detail als twee druppels water op elkaar. Beide zijn op een EV-specifiek platform gebouwd, met als grote verschil dat de Mégane een voorwielaandrijver is en de Born over achterwielaandrijving beschikt. Wat is in onze ogen de beste aanpak voor een vermakelijke, ‘betaalbare’ elektrische hatchback?

In Autovisie 10 kom je alles te weten over beide auto’s. Van comfort en functionaliteit tot prestaties en verbruik. Lees de dubbeltest en kom erachter welke EV als winnaar uit de strijd komt. Wil je de dubbeltest liever digitaal lezen? Via deze link kan je een abonnement afsluiten en kun je direct zien welke voorwaarden eraan vast zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.