Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo verbrak de McLaren P1 LM het record op Goodwood

Het is McLaren en Lanzante gelukt: de McLaren P1 LM heeft het record voor straatauto’s gepakt op de heuvelklim in Goodwood. Coureur Kenny Brack haalde een tijd van 47.07 seconden, ruim twee seconden sneller dan het vorige record.

McLaren P1 LM - Lanzante - Autovisie.nl -4

Video

In een video die door de organisatie van het Goodwood Festival of Speed online is gezet, kun je goed zien hoe enorm hard Brack de auto de heuvel op jaagt. Hij krijgt hem uiteindelijk na 47.07 seconden over de streep. Het vorige record stond op 49.27 seconden voor Jann Mardenborough in een Nissan GT-R Nismo. BAC haalde met de straatlegale Mono een tijd van 47.9 seconden, maar die tijd werd nooit officieel geregistreerd. Dat bedrijf kan nu met de komst van de P1 LM ook weer aan de bak.

LEES OOK: DE LEKKERSTE VOOR HET LAATST? DIT IS DE MCLAREN P1 LM!

Tweede

Toch was de McLaren P1 LM niet de snelste auto die afgelopen weekend in Goodwood de heuvel op ging. De eerste prijs ging naar coureur Olly Clark in zijn Subaru Impreza ‘Gobstopper II’. Het filmpje van zijn tijd kun je hieronder bekijken. Clark was bijna acht tienden van een seconde sneller de heuvel op dan de McLaren, maar er is wel een verschil: zijn auto is niet meer straatlegaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.