Autovisie
Autovisie Nieuws 22 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Zo schreef Prince de hit Little Red Corvette

Popster Prince is overleden. Dat kan niemand zijn ontgaan, want op radio en televisie ging het vandaag over weinig anders. Een van zijn grootste hits schreef Prince in een van de minst geslaagde auto’s ooit, de Edsel.

We hebben het over Little Red Corvette, een liedje uit 1983 waarin Prince een one night stand met een vrouw beschrijft (de Little Red Corvette uit de titel). Hij weet dat ze veel one night stands heeft en moedigt haar aan het rustiger aan te doen om de ware liefde te vinden.

“Prince kreeg het idee toen hij probeerde te slapen in een roze Edsel”

Prince kreeg het idee voor Litte Red Corvette toen hij na een nacht in een opnamestudio probeerde te slapen in de roze Edsel van bandlid Lisa Coleman, bekend van het muziekduo Wendy & Lisa. Volgens het boek Prince: Inside the Music and the Masks uit 2011 begon hij te dommelen en kwam hij opeens op een zin.

“I guess I should have known by the way you parked your car sideways that it wouldn’t last”, bedacht hij. Tussen korte perioden van slaap door begon Prince steeds meer stukken tekst op papier te zetten. Hij gaf het nummer de titel Little Red Corvette en pende gelijk maar de synthesizerlijn neer.

In een Edsel dus, een commerciële flop van Ford. Edsel – genoemd naar Edsel Ford, de zoon van Henry Ford – moest een submerk worden waarmee het moederconcern beter de strijd met Chrysler en General Motors moest kunnen aangaan. Edsel werd een marketingramp en een grote verliespost voor Ford. Het merk bestond van 1957 tot en met 1959.

LEES OOK: REPORTAGE – CORVETTE Z06 VS. DODGE VIPER SRT

Waarom ging het mis? Vooral omdat de Edsel onbetrouwbaar was, een vage marktpositie had en getooid was met een controversieel frontdesign. Het Amerikaanse publiek grapte dat de Edsel eruitzag als een Oldsmobile die op een citroen zoog. Om maar niet te zeggen dat de grille op een vulva leek, zoals sommige automedia meldden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.