Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Chevrolet Camaro bepaalt tempo van honderdste Indy 500

Groot feest in het Amerikaanse Indianapolis op 29 mei, als de honderdste editie van de Indy 500 verreden. We weten nu al welke auto dan door niemand gepasseerd zal worden: een Chevrolet Camaro.

Volgens goede traditie wordt er elk jaar een andere pace car aangewezen voor de Indy 500. Voor deze zeer bijzondere jubileumeditie is dat de Chevrolet Camaro, die op zijn beurt bijna vijftig kaarsjes mag uitblazen sinds de introductie van de eerste modelgeneratie in 1967. En dus mag Chevrolet de Camaro SS 50th Anniversary Edition inzetten als officiële pace car.

LEES OOK: CORVETTE VOOR DERTIENDE KEER PACE CAR INDY 500

In technisch opzicht is de auto niet anders dan een standaard exemplaar, dus de V8 levert ook in dit geval 455 Amerikaanse pk’s. Wel heeft het interieur de kleur Abalone White gekregen en sieren speciale graphics het bodywork. Vier exemplaren worden naar de Indy 500 gestuurd om het tempo van het veld wanneer nodig te beperken.

Om het feestje compleet te maken, zit levende legende Roger Penske achter het stuur – de Amerikaan die vooral als teameigenaar veel successen boekte in vele nationale autosportcategoriën. Het is trouwens de negende keer dat een Camaro als de pace car fungeert, nadat een Corvette vorig jaar al voor de dertiende keer de honneurs mocht waarnemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.