Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 25 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

50 pk meer uit je Volkswagen Golf R met Abt Sportsline

De zevende generatie van de Volkswagen Golf R heeft 305 pk en sprint in 4,6 seconden naar de 100 km/h,  maar bij Abt vonden ze dit niet genoeg. De sinds kort verkrijgbare Abt Sportsline heeft een powerboost gekregen van nog eens 50 pk.

Abt Sportsline

Abt Engine Control (AEC) zorgt voor 355 pk en 440 Nm aan koppel. Dit betekent 50 pk en 40 Nm extra. We gaan er van uit dat de Golf daarmee sneller accelereert en een hogere topsnelheid heeft, maar daar wordt nog niks over losgelaten. Dat Abt de wegligging van ‘de bom uit Wolfsburg’ wil verbeteren spreekt vanzelf, want dat is de huistuner aan zijn stand verplicht. Dus kreeg deze Abt een nieuwe anti-rollbar, nieuwe veren en verstelbare rijhoogte. Die moeten zorgen voor sportievere rijeigenschappen. De looks van de Golf vond men al stoer genoeg. De toevoeging van dikkere wielen (18 tot 20 inch) en een vernieuwd uitlaatsysteem volstond.

R32

Tien jaar geleden is het alweer. Waar de Volkswagen Golf R32 sinds 2002 het absolute sportmodel was in de Golf-reeks, werd hij vervangen door de Golf R. Dit was het moment dat het ongeblazen VR6-blok plaats moest maken voor een viercilinder turbo. Rond de tijd dat de R zijn intrede deed ontstond ook het gelijknamige ‘R’ GmbH. Dit bedrijf is vanaf 2018 verantwoordelijk voor alle sportieve topmodellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.