Autovisie
Autovisie Nieuws 27 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo komt de kleinste Jeep er definitief uit te zien

Met dank aan een oplettende fotograaf is de productieversie van de toekomstige Jeep vastgelegd. De foto’s tonen aan dat het uiteindelijke model er ook daadwerkelijk leuk en fris uit komt te zien.

De komst van de compacte SUV is geen geheim. Jeep spreekt er al meerdere jaren over, maar het ontbrak de fabrikant het laatste zetje in de rug om de auto ook echt uit te brengen. Of anders gezegd, het Fiat-Chrysler-concern sprak graag over hun toekomstplannen en ideeën, wetende dat zij zelf nauwelijks geld in kas hadden om de modellen te realiseren. Nu het Fiat-Chrysler-concern, kortweg FCA, is samengegaan met PSA en gevormd tot Stellantis, worden oude designvoorstellen afgestoft om alsnog als serieproduct te verschijnen.

Teken van leven

De compacte Jeep gaf eerder dit jaar een teken van leven toen Stellantis het Dare Forward 2030-strategieplan presenteerde. Tijdens de show toonde Stellantis-topman Carlos Tavares schetsen van de kleinste Jeep. Dat die tekenen niet opgeleukt waren om het publiek en vooral de investeerders te prikkelen, blijkt uit bijgaande foto’s, die door het Engelse AutoCar zijn gepubliceerd. Op de plaatjes staat Jeeps benjamin in vol ornaat. De naakte carrosserie wijkt niet af van de designschetsen van eerder dit jaar.

 

De kleine Jeep, waarvoor nog geen naam is gecommuniceerd, moet in 2023 komen. Het wordt de eerste Jeep met elektrische aandrijving, die aan de basis voor een uitgebreid modellengamma met elektro-aandrijving staat. De basis van het model wordt met andere merken van het Stellantis-concern gedeeld, zoals met een eveneens in 2023 te verschijnen Alfa Romeo. Overigens wordt de Jeep -net als de Alfa Romeo- niet louter als elektroversie ontwikkeld. Er komen ook verbrandingsmotoren in, al zal dat niet voor alle markten het geval zijn.

Opvolger Jeep Renegade

jeep b-suv
(Afbeelding: Stellantis)

Jeep positioneert de broer van de Citroen C4, DS 3 Crossback, Opel Corsa en Mokka en Peugeot 208 en 2008 onder de Renegade, maar laatstgenoemde zou het veld kunnen ruimen. De bouw van het model heeft in Europa plaats. Of de auto ook een Amerikaanse carrière krijgt, is niet bevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.